Tillbaka till Nyhetsarkiv
Pressmeddelande 2016-03-11

Konsumentverket köper it-drift av Atea

Konsumentverket har tecknat avtal om it-drift med Atea. Det innebär att Atea tar ett helhetsansvar för driften av Konsumentverkets it-miljö. Avtalet löper under tre år med möjlighet till förlängning.
Stadsbild från Karlstad

– Vi är otroligt glada över förtroendet att vara Konsumentverkets leverantör av it-drift och dess strategiska partner inom it. Vi har sedan flera år levererat it-lösningar inom olika områden till Konsumentverket och med det här avtalet fördjupar vi samarbetet, säger Peter Engman, platschef på Atea i Karlstad.

I avtalet ingår it-funktionstjänster för att stödja och utveckla Konsumentverkets verksamhet. Det innebär bland annat att verkets centrala it-miljö, det vill säga server- och lagringskapacitet, sedan årsskiftet finns i Ateas datacenter i Umeå.

Utöver drift och underhåll ingår servicedesk, print som tjänst, nätverkstjänster och klienthantering. Avtalet löper under tre år med möjlighet till förlängning i ytterligare totalt två år.

– Vi ser att många företag och organisationer efterfrågar stöd för att digitalisera och kunna fokusera på kärnverksamheten. Ateas styrka är att vi både har det stora bolagets muskler med specialister inom bland annat säkerhet- och identitetshantering och även har en stark lokal närvaro med 33 kontor i Sverige.

På Ateas kontor i Karlstad arbetar drygt 50 personer varav ett flertal är specialister inom bland annat samverkan, kommunikation, mobilitet och andra it-lösningar som skapar nya affärsmöjligheter för företag och organisationer. 

För mer ytterligare information:

Peter Engman, platschef Atea Karlstad, 054-19 61 18 peter.engman@atea.se

Atea.se upplevs bättre om du uppdaterar din webbläsare. Här hittar du en ny version av internet explorer