Hoppa till huvudinnehåll
Tillbaka till Våra kontor
kiruna norrbotten Om Atea

Atea i Kiruna

I nära samarbete med våra kunder och partners utvecklar vi lösningar som nästa generation kan vara stolta över.

Vi ser det som vårt uppdrag att bygga Sverige med it och vi vill göra det på ett ansvarsfullt sätt som tar hänsyn till sociala aspekter, vår miljö och framtida generationer. Vi vill även vara det självklara valet både för våra kunder, partners och medarbetare. 

Läs mer om Atea | Våra tjänster och lösningar | Hållbar it | Konsult på Atea

Adressuppgifter

Kaserngatan 14
981 47 Kiruna

Lokala kontaktpersoner

Michael Strömbäck
Platschef
michael.stromback@atea.se

Skicka en spontanansökan

Hittar du ingen ledig tjänst som passar? Vi har en målmedveten satsning på coachande ledarskap och våra medarbetares personliga utveckling och hälsa. 

Anmäl ditt intresse genom att göra en CV lös ansökan. I stället besvarar du några få frågor. Det är också här du söker praktikplats på Atea.

En dag om hur verksamheter i Norrbotten kan bidra till en bättre värld

Världen förändras allt snabbare och privata såväl som offentliga verksamheter påverkas. För att få stopp på den snabba förbrukningen av jordens resurser behöver vi i större utsträckning nyttja teknologin som en möjliggörare. Det menar Peter Falk, chef för Affärsutveckling och Innovation på Atea Sverige och talare på årets inspirationsdag i Kiruna.

- Ur ett makroperspektiv har världen aldrig varit bättre, ändå håller vi på att förstöra planeten. Teknologi är en av anledningarna att vi människor har hamnat där men den har samtidigt alla förutsättningar att vara det som räddar oss. Förhoppningsvis öppnade inspirationsdagen i Kiruna verksamheters ögon för hur de kan bidra, säger Peter.

Under inspirationsdagen samlade Atea it-branschen i norr för att gemensamt bolla utmaningar som den står inför och inspireras av de möjligheter som finns. Eller som Peter uttrycker det ”släppa garden och interagera med varandra. Våga fråga: Hur har ni gjort hos er?” Förutom hållbarhet fokuserade dagen mycket på de senaste trenderna inom it och innovation kopplat till kundnytta. Olika exempel på det är en verksamhet som genom Business Intelligence samlat ihop data på ett tydligare och mer överskådligt sätt, och en verksamhet som lyckats minska manuell handpåläggning vid enorma transaktionsvolymer med hjälp av AI. En 70-procentig minskning i manuell handpåläggning innebär inte bara stora tids- och kostnadsbesparingar för en verksamhet, utan i många fall även mindre slitage på miljön.

- Målet med en sådan här dag är inte att vara teknisk, utan att visa på teknikens möjligheter. Genom att berätta vad svenska myndigheter gjorde förra året för att vara hållbara, effektiva och ta ett kliv i rätt riktning är förhoppningen att de som närvarar får utbyte och idéer kring hur deras verksamheter kan utvecklas framöver, sammanfattar Peter.

Varför Atea

Vassa konsulter

Med våra 1 000 konsulter och 4 500 certifieringar är vi en ledande leverantör inom teknik, infrastruktur och systemintegration. Genom vår breda och djupa expertis kan vi hjälpa dig som kund att utforma, implementera, driva och underhålla den it-infrastruktur som ditt företag behöver och är beroende av.

Ansvarstagande

För oss är det viktigt att skapa digital lösningar som både är hållbara och effektiva. Atea vill stötta samhället i att ta tillvara de möjligheter som finns och samtidigt med våra hållbarhetsinitiativ adressera de utmaningar som it-branschen har.

Ett starkt lag

Vi har strategiska partnerskap med tio ledande globala it-leverantörer; Apple, Cisco, Citrix, Dell Technology, HP, Hewlett Packard Enterprise, IBM, Lenovo, Microsoft och VMware. Det ger din verksamhet tillgång till ett komplett och aktuellt produkt- och tjänsteerbjudande.