Hoppa till huvudinnehåll
Nyhet2022-03-03

Ateas hjälpande händer ger en miljon till Röda Korsets arbete för folket i Ukraina

Många av Ateas medarbetare har engagerat sig för att stötta människorna som befinner sig i det krigsdrabbade Ukraina. Flera har även hört av sig till Ateas hjälpande händer med frågan om vi inte kan göra något tillsammans.
Foto: Röda korset

- Det finns en enormt stor vilja att hjälpa till. Tack vare våra medarbetare ser vi möjligheten att vara med och bidra till Röda Korsets arbete i denna svåra tid, säger Sara Ångström – ordförande för Ateas hjälpande händer.

Ateas hjälpande händer ger en miljon

Pengarna kommer att användas på två sätt; för att underlätta för människor som är kvar i Ukraina och till stöd för de människor som nu drivs på flykt utanför landets gränser. Exempel på förnödenheter som Röda Korset bidrar med är matpaket, vatten, hygienartiklar, ambulanstransporter, första hjälpen och mediciner. Insatserna syftar både till att rädda liv och till att ta hand om svåra följdsituationer, som att hjälpa till i sökandet efter försvunna familjemedlemmar.

Här kan du läsa mer om Röda Korsets insatser i Ukraina.

Om Ateas hjälpande händer

Ateas hjälpande händer är fonden där över 400 medarbetare månatligen skänker medel för insatser i vår omvärld till de som behöver det mest. Atea matchar sen beloppet som medarbetarna ger, och tillsammans skänker vi nu 1 miljon kronor till Röda Korsets arbete för Ukraina.

Läs mer om Ateas hjälpande händer här.

Sara Ångström
Sara Ångström Program Manager