Hoppa till huvudinnehåll
Nyhet2020-07-06

Ny innovationspodd ska inge ökat mod i svenska verksamheter

Atea Sverige släpper nu sitt första avsnitt av podden ”I huvudet på en innovationsledare”. I podden intervjuar Ateas Innovation Management Officer, Stefan Fasth, framgångsrika digitaliseringsledare inom såväl privata som offentliga verksamheter. Målet? Att hjälpa svenska verksamheters innovationsarbete framåt.
Podden "I huvudet på en innovationsledare"

Vikten av innovation blir extra tydlig i kris, som under vårens pandemi. Innovativa lösningar och tjänster kan lösa många av de nya och befintliga utmaningar vi ställs inför. Genom podden vill jag ge våra svenska verksamheter möjlighet att inspireras och lära av varandra, så att vi tillsammans blir modigare och utvecklas snabbare, berättar Stefan Fasth.

Poddens första avsnitt släpps lagom till hängmattan på semestrarna, för att följas upp med ytterligare avsnitt under hösten. Ateas förhoppning är att skapa ett lättillgängligt forum där ledande verksamheter kan komma med tips och råd kring innovationsarbete, men också berätta om fallgropar och hur man tagit sig ur dem. Podden kommer att beröra allt ifrån processer och verktyg till kultur och de egenskaper som är viktiga för att driva innovationsarbetet framåt.

I första avsnittet träffar Stefan Maria Gustafsson som är Innovation Manager på Ica. Det är ett avsnitt som handlar om hur man ska tänka när man testar nytt, om vikten av en lyckad kultur för att kunna driva utvecklingen framåt (hur gör man egentligen?) och om en innovation som inte flög men lärde Ica en hel del om kundernas beteende.

Podden kommer under hösten att lyfta spännande trender som vi ser i det aktuella innovationsarbetet hos verksamheter, både till följd av covid-19 och som ett resultat av andra utmaningar. Stefan Fasth kommer också att dela med sig av tips ur sin vardag som innovationsledare på ett av Sveriges största it-företag.

Podden finns tillgänglig på iTunes, Spotify och atea.se.