Podcast: I huvudet på en innovationsledare

 

Det här är podden där jag Stefan Fasth, Innovation Manager på Atea Sverige, djupar i vad som rör sig i huvudet på svenska innovationsledare. Vi snackar utmaningar och möjligheter med att driva innovation, och tar reda på vilka egenskaper och förutsättningar som krävs för att lyckas. Du får aktuella omvärldsspaningar och trender inom innovation. 

Senaste avsnittet

🎧 #4 I huvudet på Mattias Wahlgren, Innovation Manager, Coor

När Stefan träffar Mattias Wahlgren - Innovation Manager på Coor, ett ledande facility management bolag i norden, frågar han vad Mattias tror om kontorets roll - efter corona. Vi får följa med på Coors innovationsresa och många spännande frågor dyker upp under samtalet. Hur gör man för att coacha och röja hinder för innovation? Hur vet man om man ska satsa tid och pengar på en idé? Hur mäter man om en produkt är en framgång? Och är Coors innovationsavdelning en kreativitetsdödare eller ej?

 

🎧 #1 I huvudet på Maria Gustafsson, Innovation Manager, ICA

Maria Gustafsson poserar leende framför kameran

I första avsnittet träffar Stefan Maria Gustafsson, Innovation Manager på ICA, på tryggt coronaavstånd. De pratar bland annat om hur man ska tänka när man testar nytt, om vikten av en lyckad kultur för att kunna driva utvecklingen framåt (hur gör man egentligen?) och om en innovation som inte flög men lärde ICA en hel del om kundernas beteende. Dessutom berättar Maria vad hon tycker är tidernas bästa innovation.

🎧 #2 I huvudet på Mats Berglind, Digital Innovation Manager, Swedavia

Stefan Fasth träffar Mats Berglind, Digital Innovation Manager på Swedavia. Hur föds ett innovationsinitiativ på Swedavia och hur blir det en innovation som skapar värde? Hur tar man död på nidbilden i verksamheten av innovation som glass och ballonger? Och är Business Case egentligen bara en snuttefilt? De pratar också om vikten av att testa och observera på flera olika sätt, och få fram det testpersonerna menar, inte det dom säger. Mats tips är; ta på dig stövlarna, och gå ut och kolla hur det är i verkligheten.

 

🎧 #3 I huvudet på Elisabet Spross, Innovation manager, smart transportation expert, Sweco.


Elisabet berättar om när ett bidrag i Swecos årliga innovationstävling gick från idé till succé och hur man får en hel organisation att bli mer innovativa. De diskuterar också hur innovationslösningar får plats bredvid förvaltning och drift av etablerade tjänster. Och du får reda på vilken världshistoriens bästa innovation  är enligt Elisabet.

 

Omvärldsspaning

🎧Klockren innovation på affärsmodell #1

Tre spänn för ett garv, så löste man momshöjningen. Stefan Fasth ger aktuella omvärldsspaningar och trender inom innovation.

Atea.se upplevs bättre om du uppdaterar din webbläsare. Här hittar du en ny version av internet explorer