Hoppa till huvudinnehåll
Tillbaka till Nyheter
Nyhet2016-08-29

Ateas medarbetare stödjer Panzisjukhuset i Kongo

Ateas medarbetare skänker 200 000 kronor till kvinnocentret Dorkas, som är en del i Panzisjukhusets verksamhet för våldtagna kvinnor. Med hjälp av pengarna kommer Dorkas att få elektriskt belysning.

Sexuellt våld används som en medveten krigsmetod i Kongo. Under de senaste tio åren har drygt 30 000 kvinnor fått hjälp både på Panzisjukhuset och på transitboendet Dorkas.

Behoven för verksamheten är oändliga, bland annat saknas elektrisk belysning på Dorkas, något som är ett stort problem då kvinnorna som utsatts för trauma är rädda för mörker.

– Vi är glada och stolta över att kunna vara med och bidra till en tryggare tillvaro för de kvinnor som har drabbats och får möjlighet att vara på kvinnocentret Dorkas, säger Annica Aleberg Ehn, ordförande för fonden Ateas hjälpande händer. 

Många av Ateas medarbetare avsätter varje månad ett belopp till fonden Ateas hjälpande händer. Fondens syfte är att stödja humanitärt arbete.Tidigare har Ateas hjälpande händer bland annat stött verksamheten hos Läkare utan gränser, UNHCR och BRIS.

Panzisjukhuset leds av doktor Denis Mukwege som flera gånger varit nominerad till Nobels fredspris för sitt arbete med utsatta kvinnor i Kongo.