Hoppa till huvudinnehåll
Nyhet2023-10-13

Miniorlandslaget i Växjö fick besök av idrottsministern

Idrottsminister Jakob Forssmed hälsade på hos Miniorlandslaget i Växjö. Syftet med besöket var att visa stöd för initiativet, lära mer om hur lokala idrottssatsningar kan överbrygga gapen samt skapa möjligheter för fler barn och unga att bli en del av gemenskapen.

Utöver ledare, föräldrar och representanter från Atea deltog över 30 barn på Miniorlandslagets träning i Araby i Växjö. Ett träningspass där Sveriges idrottsminister Jakob Forssmed deltog.

– Jag hörde talas om den här satsningen på Friidrottsgalan i vintras och tyckte att det lät så otroligt bra och ville därför komma hit. Vi behöver fler satsningar där barn som annars inte hade haft chansen till idrott får det, säger Jakob Forssmed.

Atea Växjö var tillsammans med IFK Växjö Friidrott bland de första att starta Miniorlandslaget för att få barn som står utanför idrotten in i friidrottens gemenskap. Miniorlandslaget i Växjö blev, för sina fina insatser, även först i Sverige att vinna priset Årets Miniorlandslag under Atea Friidrottsgalan 2022.

– Jag tycker att Miniorlandslaget är ett fantastiskt exempel på när samarbetet mellan näringsliv och det ideella Sverige fungerar. Att skapa möjligheter för fler att ta del av idrott och rörelseglädje är precis vad vi behöver, inte minst när annat kan vilja dra barn och ungdomar till sig. Därför är Ateas initiativ så viktigt i dag, säger Jakob Forssmed.

Miniorlandslaget i Växjö fick besök av idrottsministern

Från Atea Växjös håll vill man skapa möjligheter för barnen att prova på friidrott och bilda gemenskap med andra idrottsintresserade. Förhoppningen är att Miniorlandslaget ska väcka ett brinnande intresse för friidrott hos barnen.

– Vi vill att fler barn ska få möjlighet till föreningsliv och idrott. Därför känns det fantastiskt att få inspirera andra till vad som är möjligt genom friidrott, inte minst vår idrottsminister. Jag är otroligt glad över det fina samarbetet vi haft med både IFK Växjö och Växjö kommun som möjliggjort träningarna på Araby Park Arena och vi ser fortsatt långsiktigt på satsningen, säger Lars Emilsson, Ateas engagerade platschef i Växjö som alltid är med på träningspassen i Araby.

Även Atea Sveriges vd Linus Wallin var på plats för att visa sitt stöd för Miniorlandslaget i Växjö.

– För snart två år sen tog vi beslutet att starta det svenska Miniorlandslaget i friidrott tillsammans med friidrottsförbundet. Att ta socialt ansvar har alltid varit en självklarhet på Atea, men vi tyckte att det saknades en plattform, speciellt för barn som lever i utsatta områden. I dag har vi 16 Miniorlandslag i hela landet, med hundratals barn som varje vecka kommer i rörelse, allt tack vare det lokala engagemanget hos våra kontor ihop med de lokala friidrottsklubbarna, säger Linus Wallin.

Gruppbild

Lars Emilsson
Lars Emilsson Platschef