Atea och IFK Växjö startar Miniorlandslaget för barn och unga i Växjö

Atea och IFK Växjö startar Miniorlandslaget för barn och unga i Växjö

Den 5 oktober startar Miniorlandslaget i friidrott på Araby Park Arena i Växjö. Initiativet är ett samarbete mellan IFK Växjö och Atea i Växjö där barn och unga från idrottssvaga områden i staden får möjlighet att delta och engagera sig i friidrott samt bli en del av föreningslivet.

– Vi vill med detta samarbete och initiativ skapa möjligheter för barnen att prova på friidrott och bilda gemenskap med andra sportintresserade. Det är samtidigt viktigt att få ett stort engagemang från föräldrarna. Min förhoppning är att Miniorlandslaget ska väcka ett brinnande intresse för friidrott hos barnen och att det blir en ingång till ett långt och härligt friidrottsliv i vår förening, säger Mikaela Wieslander Mayer, klubbchef IFK Växjö.

Satsningen innebär att IFK Växjö tillsammans med Atea i Växjö startar upp ett Miniorlandslag i friidrott som tränar ihop i tio veckor under hösten och tio veckor under våren. Aktiviteterna är kostnadsfria tack vare stöd från Atea i Växjö. Föräldrar som engagerar sig erbjuds utbildning inom både träning och ledarskap. Alla barn som deltar i Miniorlandslaget erbjuds även möjlighet att fortsätta i den ordinarie verksamheten kostnadsfritt genom stödet från Atea.

– Jag älskar idrott och har utövat flera olika sporter genom åren där bland annat löpning har följt med mig hela livet. Detta tror jag grundar sig i hur jag togs om hand om i unga år. Jag fick en trygg och välkomnade start med föräldrar som ställde upp och ledare som brann för att vi skulle utvecklas och ha roligt tillsammans. Detta är något som vi på Atea vill att fler barn ska få möjlighet till. Därför känns det fantastiskt att få starta upp Miniorlandslaget tillsammans med IFK Växjö, säger Lars Emilsson, platschef på Atea i Växjö.

Uppstarten i höst kommer att vara på Araby Park Arena och under 2023 är förhoppningen att kunna starta upp på fler områden tillsammans med fler samarbetspartners.

Kontakt:

Lars Emilsson, platschef, 0470-55 35 55, lars.emilsson@atea.se

Om Miniorlandslaget

Miniorlandslaget, som lanserades tidigare i år, är ett landsomfattande initiativ mellan Svensk Friidrott och it-företaget Atea som också är officiell sponsor till Svenska Friidrottsförbundet. Syftet är att stimulera integration och bygga broar över till föreningsidrotten. Ateakontoret i Växjö är därmed huvudsponsor och samarbetspartner till IFK Växjö som i sin tur leder de lokala aktiviteterna.