Hoppa till huvudinnehåll
Nyhet2023-02-14

Ateas traineeprogram topprankas för andra året i rad

Ateas management traineeprogram rankas bland de mest attraktiva traineeprogrammen när studenter från samtliga universitet i Sverige själva får rösta. Atea kniper för andra året i rad fjärdeplatsen på listan över mest attraktiva traineeprogram inom ekonomi. Dessutom presenterar bolaget även ett helt nytt traineeprogram för konsultroller som startar i höst.
Atea-medarbetare sitter i en soffa

Karriärföretagens studentnätverk, som består av aktiva studenter på Sveriges universitet och högskolor, har i år röstat fram de 15 mest attraktiva traineeprogrammen inom fyra studentkategorier: Ekonomer, IT, Civilingenjörer & Högskoleingenjörer.

Studenterna har fått välja de tre traineeprogram som de upplever som mest attraktiva av samtliga potentiella program. Här topprankades Ateas management traineeprogram och knep fjärdeplatsen för andra året i rad inom kategorin ekonomi.

– Placeringen är ett välkommet kvitto på att vi skapar värde för våra traineer och att fler unga talanger upptäcker Atea som en spännande och långsiktig arbetsgivare. Utmärkelsen känns extra kul med tanke på att vi arbetar med att starta ännu ett traineeprogram – men för konsulter, säger Sara Ångström, Program Manager på Atea.

Presenterar ett helt nytt traineeprogram för konsulter

I samband med topplaceringen passar Atea på att lansera ett helt nytt nationellt traineeprogram speciellt riktat mot konsultroller. Tanken är att söka och hitta människor med brett skilda kompetenser och erfarenheter, men som vill utvecklas inom ett specialistområde på Atea. Traineeprogrammet består av två faser; del ett fokuserar mycket på studier och del två fokuserar på praktiska moment och att spendera mycket tid ute hos Ateas kunder.

Sara Ångström

– Hela samhället är i en transformation som stavas it och digitalisering, och vi vill hitta de människor som vill vara en del av framtiden och bygga Sverige med it tillsammans med oss, säger Sara Ångström och fortsätter:

– Atea har redan ett traineeprogram i landslagsklass och med vår förmåga och erfarenhet, i synnerhet med anledning av rådande kompetensbrist, vill vi satsa ytterligare på juniora hungriga talanger. Därför startar vi ett traineeprogram för konsulter. Man kommer kunna arbeta från hela landet och ansökan öppnar i mars. Den första klassen presenteras till hösten under Ateas landslagsläger på Bosön i Stockholm.

Läs mer om Ateas nya traineeprogram här.

Sara Ångström
Sara Ångström Program Manager