Hoppa till huvudinnehåll
Nyhet2023-03-22

Atea lanserar nationellt traineeprogram för konsulter – ansökan nu öppen

Det är våra engagerade, kompetenta och värderingsdrivna medarbetare som bygger Ateas framgång. Vi vill fortsätta att attrahera och utveckla it-branschens största hjärtan och snabbaste hjärnor och därför lanseras nu ett nytt nationellt traineeprogram för konsulter. Välkommen att söka nu!

Traineeprogrammet riktar sig till dig som är nyexaminerad från universitet, högskola eller yrkeshögskola. Traineeprogrammet pågår under nio månader och under programmet lär du dig det som krävs för att bli konsult inom ditt valda specialistområde. Det sker både genom egna studier och praktiska erfarenheter. Som stöd har du en egen utvecklingsplan, samt en mentor och en fadder.

Som trainee kommer du att spendera mycket tid hos Ateas kunder och alla traineer samlas under perioden vid sex tillfällen både regionalt och nationellt för gemensamma utbildningar inom affärsmannaskap, självledarskap samt med extra fokus på nätverkande och caselösning.

För detta traineeprogram arbetar Atea med så kallad kompetensbaserad rekrytering, som rent praktiskt innebär att vi rekryterar cv-löst. Det är din profil som avgör om du passar i detta traineeprogram.

– En trainee har höga förväntningar på ett traineeprogram. Det är oftast det första jobbet efter examen, och för de flesta det första heltidsjobbet i livet. IT-branschen är ett livslångt lärande, och som hungrig junior finns alla möjligheter att göra en spännande karriärresa inom Atea. Det är en själv som sätter takten och endast en själv som bestämmer hur långt en vill gå, säger Sara Ångström, program manager på Atea.

Ateas nya traineeprogram för konsulter aktiveras på totalt 15 orter i hela landet. Programmet har totalt 30 olika inriktningar och roller och drygt 40 trainees kommer ta plats i augusti med uppstart under Ateas landslagsläger på Bosön i Stockholm.

– Efter programmet har du utbildningen och certifieringarna som krävs för din nya konsultroll, samt en ny utvecklingsplan för tiden efter traineeåret. Vi har redan ett traineeprogram i landslagsklass och nu tar vi med oss vår förmåga och erfarenhet, i synnerhet i ljuset av rådande kompetensbrist, och satsar ytterligare på juniora hungriga talanger, säger Sara Ångström.

Läs mer här

Sara Ångström
Sara Ångström Program Manager