Hoppa till huvudinnehåll

Ateas traineeprogram för konsulter

Är du Ateas nästa konsulttrainee?

Hela Sverige står och faller med it och digitalisering. Som konsult är det du som är navet i denna utveckling. Det finns få karriärvägar som är så viktiga för såväl företag som offentlig förvaltning, samtidigt som det är en karriär som kommer erbjuda ständig förändring och utveckling. Att få kasta sig in i denna världen och att få göra det i ett fantastiskt, värderingsdrivet bolag kan låta som en dröm, men det behöver det inte vara.

Som trainee hos oss ges du en unik möjlighet att under programmets gång komma in i vår verksamhet och utvecklas tillsammans med oss.

Ansökan öppnar i mitten av mars och uppstarten av programmet är i augusti. Traineeprogrammet riktar sig till dig som är nyexaminerad från universitet, högskola eller yrkeshögskola. 

Du hittar alla roller inom traineeprogrammet här. Vid frågor kring våra traineeprogram, kontakta Sara Ångström.

 

Mer om traineeprogrammet

Under programmets nio månader lär du dig det som krävs för att bli konsult inom valt specialistområde. Det sker både genom egna studier och praktiska erfarenheter. Som stöd har du en egen utvecklingsplan, samt en mentor och fadder. 

Du spenderar mycket tid hos våra kunder och samlas vid sex tillfällen både regionalt och nationellt för caselösning och gemensamma utbildningar inom affärsmannaskap samt självledarskap. 

Programmet har flera olika inriktningar, och dessa publiceras i samband med att ansökan öppnar. Tjänsteställen kommer att variera per roll, men du är aldrig ensam trainee på ett kontor. Efter programmet har du utbildningen och certifieringarna som krävs för din konsultroll, samt en ny utvecklingsplan för tiden efter traineeåret. 

Tidsplan 2023

  • 15 mars: Ansökan öppnar
  • 23 april: Sista dagen för ansökan
  • 24 april: Tester skickas ut
  • 30 april: Sista dagen för genomförande av tester
  • Maj-Juni: Intervjuer på Ateas kontor
  • 21 augusti: Din första dag på Atea!

Återkoppling kring processen sker under maj månad. Ett fåtal roller har en annan tidsplan, se information i annonsen eller via mail när du ansökt. 

Atea i topp 10

Karriärföretagens ambassadörsnätverk har röstat fram de 10 mest attraktiva Traineeprogrammen bland Sveriges samtliga Karriärföretag. De svarande har fått välja de tre Traineeprogram som de upplever som mest attraktiva av samtliga potentiella program.   

Karriärföretagens ambassadörsnätverk består av aktiva studenter på Sveriges samtliga universitet.   

"Vi har länge sett ett stort behov ifrån studenter att få en bra sammanställning över vilka traineeprogram som finns att söka och vilka som är attraktivast - därför är det glädjande och värdefullt för oss att få presentera denna lista", säger Oliver Jensin CMO på Karriärföretagen.

Kontakta mig vid frågor

Sara Ångström
Sara Ångström
Program Manager