Oscar Bexell

Lösningsarkitekt, Internet of Things

Mitt namn är Oscar Bexell. Jag är en väldigt nyfiken och kreativ person med passion för att förstå lösningar och hur dessa hänger ihop med verksamheter och människor. Jag har alltid tyckt om att skapa saker, exempelvis musik, program och tekniska prylar. På vägen mot att förstå hur dessa saker hänger ihop och få dem att fungera har jag byggt upp färdigheter och ett stort, internationellt kontaktnät.

Jag jobbar sedan 2016 som lösningsarkitekt inom Internet of Things (IoT) på Atea. IoT handlar om att koppla upp saker i vår omgivning för att nå olika effektmål som minskade kostnader, effektivare processer, ökad vinst eller förbättrad miljö. I den här typen av roll är det avgörande att man ser helheten och är tillräckligt bred och djup inom relevanta områden för att kunna välja rätt lösningar i den digitala djungeln. Man måste förstå den bakomliggande IoT-tekniken och hur den kommer utvecklas i framtiden, men ännu viktigare är att man gör jobbet och sätter sig in i verksamheten där tekniken ska appliceras och de människor som jobbar där.

I mitt tidigare yrkesliv har jag bland annat jobbat med IP-nät, Wi-Fi, 4G/LTE, WiMAX, Fixed Wireless Access (FWA) och ett otal andra trådlösa standarder på bland annat Ericsson. Jag hållit utbildningar och presentationer för hundratals kunder i alla typer av kulturer och länder.

Jag läser mycket artiklar, bloggar och böcker och är aktiv debattör inom mina intresseområden (IoT, Wi-Fi, 4G, 5G, Artificiell Intelligens, Augmented Reality, home automation, Raspberry Pi-projekt, trådlös teknik och ny teknik i allmänhet) och gillar att diskutera dessa ämnen i alla typer av forum.

Atea.se upplevs bättre om du uppdaterar din webbläsare. Här hittar du en ny version av internet explorer