2019-04-24

Det är inte lätt att vara anställd...

Hur ska jag egentligen jobba i den här plattformen? Var hittar jag information? Kommer videomötet fungera för alla deltagare? Om jag delar ett dokument kommer det fungera även utanför min organisation? Får jag det?

Björn Barregård
Björn Barrögård
Concept Manager

Det finns så fantastiskt många frågor runt den digitala arbetsplatsen som jag som medarbetare behöver få svar på. På Atea tror vi, att när det blir krångligt och frustrerande för medarbetaren motverkas digitalisering och innovation.

Vi ser på den digitala arbetsplatsen som det digitala ekosystem som du som medarbetare lever med varje dag. Lägga ordrar i affärssystem, videomöten med kollegor, dokumenthantering eller bara en så ”enkel” sak som att logga in. Allt detta och mycket mer måste fungera varje dag hela tiden, gärna med lite anpassning för just dig som medarbetare.

Framtiden är redan här, stora bolag blir ”utkonkurrerade” av startups, cloud ”konkurrerar” med it-avdelningen och karriärmöjligheter är globala på ett helt nytt sätt. Detta tror vi att de allra flesta behöver bli riktigt bra på att förhålla sig till som företag eller organisation.

Think big, start small

Vårt recept bygger på att man ger sig ut på en resa som man inte exakt vet destinationen på då destinationen bör kunna förändra sig under resan. Stora projekt och program är ofta inte framgångssagorna utan snarare mindre hanterbara bitar med greppbart resultat. De ger både större effekt och kostar mindre, men det kräver ett nytt mindset. Think big, Start small och kanske det viktigaste av allt, Act fast. I det Agila manifestet står det ”Responding to change over following a plan”, spännande tänker jag när vi brukar prata om att förändringen är konstant. Här behöver vi som leverantör och våra kunder vara riktigt skickliga på att balansera det agila med det mer vattenfallsliknande så att vi inte kallar det agilt och att det bara är en röra eller att vi driver projekt som inte ger resultat eller kanske rätt resultat.

Sist men inte minst, framgången ligger nästan alltid i att du som kan hantera komplexiteten faktiskt gör det så det blir enkelt och bra för användaren.

Vad har ni för TTE (Time-To-Employee)?

Den digitala arbetsplatsen

Arbetsplatsen är inte längre ett ställe vi går till utan något vi alltid har med oss. Och den ska alltid fungera oavsett appar, enheter eller tjänster.