Hoppa till huvudinnehåll
Tillbaka till Kundcase

Molnbaserad it-drift ger Garos en trygg och säker it-miljö

För Garos i Jönköping har det blivit allt mer kritiskt med en säker och fungerande it-miljö, inte minst när de tog steget och etablerade en produktionsenhet utomlands.
Garos
Jönköping

En säker it-miljö utan driftstörningar genom fjärrdrift och aktiv övervakning.

It-ansvarige Benny Ståhl är mycket nöjd med den lösning de har valt, där de får fjärrdrift med aktiv övervakning av Atea.

Garos tillverkar maskiner som används i livsmedelsindustrin, för framför allt för framställning av kött- och fiskprodukter. De har sedan länge sin bas i Jönköping, där Benny Ståhl har ansvar för it-frågor vid sidan om sin roll som Electrical Designer.

- Vi har tidigare haft en bra it-konsult som tagit hand om vår support när vi kontaktade honom. Han arbetar nu på Atea och när han föreslog en lösning med fjärrdrift tyckte jag att det lät lockande, berättar Benny Ståhl. 

Upptäcker risker

Lösningen omfattar i första hand övervakning av fysiska och virtuella servrar samt klienter med antivirusskydd. Atea har möjlighet att nå och fjärrstyra alla enheter för att kunna ge snabb support.

- Vi implementerade tjänsten under 2013 och det har blivit bättre än vad jag räknat med! Det känns otroligt tryggt att ha övervakningen och veta att de kan upptäcka risker för driftstörningar i god tid – de kan vara proaktiva på ett sätt som vi själva inte hade varken kompetens eller tid till tidigare.

Benny Ståhl konstaterar att de nu ”får ihop helheten” på ett betydligt bättre sätt än tidigare och har blivit betydligt mindre beroende av punktinsatser.

- För mig är det ett naturligt val att outsourca en kvalificerad tjänst av det här slaget. Att säkra den kompetensen – med en regelbunden fortbildning av medarbetare – och lägga den tid som krävs internt tycker jag inte är något alternativ.

Anläggning i Polen

Garos behov har successivt förändrats, eftersom de har gått från att ha varit helt och hållet lokaliserade i Jönköping till att driva ytterligare en anläggning i Polen.

- Det har helt klart blivit en större utmaning att få hela it-miljön att vara stabil och säker. Jag känner stort förtroende för Atea, och kan lägga min tid på andra uppgifter nu när jag kan släppa det ansvaret.

Benny Ståhl är mycket mån om att ha en hög tillgänglighet i it-miljön, och har inget att anmärka på den nivå som de lyckas hålla.

- Vi har en tillgänglighet som ligger på… ja, är det inte 100 procent så är det väldigt nära! Den här lösningen fungerar mycket bra för oss.

Tillbaka till Kundcase
Atea.se upplevs bättre om du uppdaterar din webbläsare. Här hittar du en ny version av internet explorer