Hoppa till huvudinnehåll
Tillsammans med våra kunder ska vi utveckla lösningar som nästa generation kan känna sig stolta över.​ Här hittar du mer information om de områden där vi verkar. På Atea är vi stolta över att få spela vår roll i allt detta. Vill du vara med och göra skillnad?

Att jobba på Atea

Vi har en målmedveten satsning på coachande ledarskap och våra medarbetares personliga utveckling och hälsa. Vår kultur präglas av våra värderingar, en kultur där framåtanda, humor, kamratskap och ett visst mått av galenskap är helt naturligt. En kultur som gjort oss till Sveriges största leverantör av it-infrastruktur och tillhörande tjänster. Vi gillar att utmana oss själva och går ofta vår egen väg. Vi gör det tack vare modiga medarbetare som sporras av stora mål.

Våra värderingar | Om Atea  | Prenumerera på lediga jobb

Områden

Våra lösningar och tjänster kan delas in i tre huvudområden; Hybrid Platforms, Digital Workplace och Information Management. Läs mer om dessa längre ner på sidan.

Hybrid Platforms

Hybrid platforms är området som handlar om smarta, mjukvarudefinierade nätverk, skalbara och automatiserade datacenter samt lagringslösningar både i kundens egna datacenter, hybridmiljöer och publika molnmiljöer.

"Det har aldrig varit så spännande att arbeta inom it-infrastruktur som nu. Att koppla ihop sin it-strategi med verksamhetsbehov är avgörande för en värdeskapande it-leverans hos våra kunder. Med vår bredd och spetskompetens inom olika områden på Hybrid platforms har vi möjligheten att i spännande uppdrag hjälpa våra kunder att bygga Sverige med it."

— Nina Karlsson, Affärsområdeschef Hybrid Platforms

Kanske dina nästa kollegor inom Hybrid Platforms

"Allt i kulturen banar väg för utveckling"

Möt Isabela Matasaru, nätverkskonsult Hybrid Platforms

Shahrouz Esmailpour Lahiji

"Mixen av tillit och höga förväntningar är utvecklande"

Möt Shahrouz Esmailpour Lahiji, senior datacenterkonsult

Johan Kindstrand, Atea Konsult

"Som ett lag löser vi uppgifter tillsammans med stöd av allas kompetenser"

Möt Johan Kindstrand, seniorkonsult

The Place To Be

Digital Workplace

Digital Workplace är området där vi tar medarbetarens nöjdhet på allra största allvar. Där skapar vi ett flow i vardagen med hjälp av rätt digitala verktyg som anpassats till individen så att medarbetarna kan bidra till verksamhetens mål samtidigt som de har balans i arbetslivet. Då är arbetsplatsen inte längre bara en fysisk plats, utan en miljö där nutidens erfarenhet blandas med framtidens kompetens.

"Den digitala arbetsplatsen är fungerande teknik som anpassats till medarbetarna och ger ett tydligt stöd till verksamheten. Att erbjuda en bra digital arbetsplats är avgörande när man vill attrahera rätt kompetens för att möta framtidens möjligheter."

- Cecilia Lindhagen, Affärsområdeschef Digital Workplace

Kanske dina nästa kollegor inom Digital Workplace

”Vi är bryggan mellan it och verksamheten”

Möt Marika Johansson, Produktivitetskonsult inom Digital Workplace

Information Management

Information Management är området med verksamheten i fokus.

Vi hjälper våra kunder att nyttja information, effektivisera processer och säkra deras tillgångar. Vi benämner det analytics, rpa, strategi och arkitektur samt informations- och it-säkerhet där vi tillsammans med våra förmågor, it-arkitekter, verksamhetsutvecklare, projektledare och förändringsledare skapar värde för kund.

””Vi ser att mängden information ökar explosionsartat och med också hoten. Vi hjälper våra kunder att nyttja information, effektivisera processer och säkra deras tillgångar””

— Daniel Ehnhage, Affärsområdeschef Information Management

Nu anställer vi konsulter inom Analytics i alla våra regioner 

Oavsett om du är erfaren eller nyutexaminerad inom BI, AI, Data Management, IoT, arkitektur eller försäljning av Analyticsaffärer.

Du kommer tillhöra ett av våra 34 platskontor, men kunna jobba med våra offentliga och privata kunder över hela landet. Idag är vi ca 35 som jobbar med Analytics på Atea, från Kiruna i norr till Malmö i söder - och allt däremellan - men nu behöver vi bli fler. Ansök CV-löst med din LinkedIn-profil nedan så kontaktas du av respektive regionsansvariga för vidare dialog.

Brinner du för att skapa datadrivna organisationer?

Då vill vi prata med dig!

Kontakta gärna oss

Camilla Arenhäll (Stockholm) camilla.arenhall@atea.se

Magnus Franzén (Väst) magnus.franzen@atea.se

Daniel Kärrholm (Syd) daniel.karrholm@atea.se

Richard Forslund (Mitt) richard.forslund@atea.se

Anders Boström (Norr) anders.bostrom@atea.se

Kanske dina nästa kollegor inom Information Management

”Jag hjälper kunderna att få nya insikter”

Möt Svante Gradén, systemkonsult

 

”Så skapar vi värde med dataanalys”

Möt Steve Binning, Business Intelligence specialist

Managed Services - Ateas driftorganisation

Inom Managed Services hjälper vi våra kunder inom hela Sverige att frigöra resurser och öka den totala effektiviteten i kundernas it-organisationer. 

Våra specialister skräddarsyr lösningar, förvaltar och driftar flera hundra kunder inom cloud, arbetsplats, servicedesk, nätverk och datacenter, där alla medarbetare är en del av laget. Vi arbetar nära kunderna i partnerskap och strävar hela tiden att proaktivt utveckla våra tjänster.

Det gör vi genom att leverera och drifta kostnadseffektiva drifttjänster med högsta kvalitet om kunden vill outsourca delar av eller hela it-driften. Oavsett kundernas krav på plattform: i kundens eget datacenter, i publika molnplattformar eller i vårt eget Atea Cloud.

Våra förmågor är samlade inom våra erbjudandeområden;

  • Hybrid Platforms innebär att vi tar driftansvar över applikationer och infrastruktur våra kunders multicloud-miljöer i det publika molnet, i Ateas eget moln eller i kundens eget datacenter.
  • Digital Workplace som syftar till att värna våra kunders produktivitet genom att användarnas moderna arbetsplats ständigt hålls up-to-date och om någonting går fel så finns vår Servicedesk redo.
  • Information Management handlar om att effektivt och säkert förvalta, hantera och behandla ständigt växande mängder av verksamhetskritisk data.

Kanske dina nästa kollegor inom Managed Services

Tjänsteägare Datacenter, Lars-Erik Wallberg

Funktionschef Umeå & Leveransområdesansvarig Plattform, Maria Tingelf

It-specialist inom plattform, Mohanad Chamout

It-tekniker inom plattform, Johan Diego Adibzadeh