Hoppa till huvudinnehåll
finansiering it ekonomi Strategi och utveckling

IT-ekonomi och hållbar livscykelhantering

Lång erfarenhet och specialistkunskap inom finansiering – det är något som vi på Atea är mycket stolta över. Hitta en lösning för it-ekonomi som passar din verksamhet.

Skjut upp betalningen av din it till 2021

Har du en utmaning med likviditet och kassaflöde?

Med Ateas betalningslösningar kan du skjuta upp mer än 90 % av betalningen för din it till 2021. Du betalar bara 1 % av värdet på utrustningen varje månad under resten av 2020. Från 1 januari så löper sedan normal hyra under resten av hyresperioden.

För att ta del av detta erbjudande, kontakta oss genom knappen nedan.

Jag vill få kontakt

Rådgivning

Kostnaden för hårdvara idag står bara för en liten del av den totala ägandekostnaden.

Atea hjälper dig att inventera och analysera för att hitta den mest ekonomiskt och hållbara lösningen, men också för att identifiera vilka risker det finns.

Våra specialister leder dig från inköpsprocessen, genom hela livscykelhanteringen och står redo att hjälpa dig och din verksamhet till en god it-ekonomi. 

Boka tid för rådgivning

Cirkulär ekonomi

Det ska vara enkelt att använda it. Atea hjälper dig i att ställa om från en linjär ekonomi till en cirkulär ekonomi. Vi tar ansvar för hela livscykeln, från det tillfälle då du beställer och hela vägen tills att du inte behöver utrustningen längre. Vi tycker inte att du ska betala fullt pris om den har ett värde när du lämnar tillbaka den. Du premieras dessutom om du har skött om den bra under tiden.

Vill du veta mer?

Betalplan för mjukvara

Att köpa mjukvara kan ibland uppgå till ganska stora belopp och ha stor inverkan på likviditeten.

Atea betalningslösningar för mjukvara hjälper dig att bryta ned kostnaden till mindre och mer hanterbara nivåer.

Ska du köpa mjukvara?

Försäkring

Ring ett enda nummer – vi hjälper dig med garanti, service och försäkringsanmälan

Företagsförsäkring är sällan den bästa lösningen då det gäller IT-utrustning. Långa ledtider, höga självrisker, snabb avskrivning och komplex administration.

Med Ateas Allriskförsäkring får ni låg självrisk, korta ledtider, hög ersättning och enkel hantering som leder till att ni snabbt kan använda er utrustning igen.

Vill du veta mer om Ateas Allriskförsäkring?

Asset management

Enligt Gartner (2016) går nästan 50% av svenska företags och organisationers it-budget till interna administrativa kostnader vilket nästan är dubbelt så mycket som läggs på hårdvaruinköp.

Med Atea Asset Management (AAM) erbjuder vi våra kunder att skapa kontroll över tillgångarna.

Atea erbjuder paketerade tjänster för att hjälpa dig att styra livscykelhanteringen och minska den största kostnaden i er totala it-budget. En av de mest förbisedda kostnadsbesparingarna ligger i möjligheten att ha effektiv livscykelhantering av organisationens it-assets.

Vill du ha kontroll över era enheter?
Atea.se upplevs bättre om du uppdaterar din webbläsare. Här hittar du en ny version av internet explorer