Hoppa till huvudinnehåll

Tillsammans med Upphandlingsdagarna, e-Hälsa+MVTe och Framtidens Hälso & Sjukvård skapar dessa fyra mässor en heltäckande och komplett mötesplats. Här får du chans till mängder av möten, nya insikter, kompetensutveckling, underlag till upphandlingar, mingel och utbyte av erfarenheter.

I mässområdet 24-25 januari

Här möter du oss i en välkomnande monter som inbjuder till spännande samtal och inspiration till olika tekniska lösningar som komplement till våra mänskliga händer inom vård & omsorg. Vi ser fram emot att prata med dig om hur välfärdsteknik som stöd kan bidra till en tryggare och effektivare vård & omsorg.

Du får också träffa specialisterna som kan svara på dina frågor om vad man behöver tänka på kring AI,  molnfrågan och därtill säkerheten och juridiken. 

⬇️ Få en kostnadsfri inträdesbiljett till mässområdet

Onsdag den 24 januari

10.30-11.00 | Öppna scenen Lösningar för offentlig sektor

Hur bygger vi ett bättre Sverige med stöd av AI?

AI har en enorm potential inom offentlig sektor. Genom att använda teknologin kan vi påverka samhället och skapa positiva förändringar. Nu är det dags att ta nästa steg, vara modig och tänka framåt för att maximera potentialen. Hur tar man sitt nästa steg och vad behöver man tänka på? Det är frågor som kommer besvaras. Atea och Lidingö stad lyfter också exempel från pågående projekt.

Talare: Mattias Bruhn, chefsarkitekt | Carl-Johan Ekelund, Teamlead Säkerhet | Anthony Mc Carrick, Strategisk rådgivare - Atea
Talare: Therese Perner, Informationssäkerhet- och dataskyddssamordnare | Per-Johan Gelotte, It- och digitaliseringschef - Lidingö stad

13:00-13:45 | Huvudscenen eHälsa MvTe

Från verkligheten: Hör om vårdframstegen genom AI och patientdata i molnet.

Frågan om att kunna använda molnet för patientdata är omtalad och juridiska hinder har utmanat. Men under hösten 2023 öppnades nya möjligheter upp framförallt inom offentlig sektor.
Vi delar med oss av ett verkligt case där vi berättar om de nya möjligheterna. Bland annat om hur man kan nyttja AI i Azure med högsta säkerhet för patientdata.
Lyssna in Region Halland som delar med sig av sina erfarenheter och låt dig inspireras av hur man kan göra framsteg inom vården med stöd av den nya tekniken.

Talare: Mattias Bruhn, chefsarkitekt | Carl-Johan Ekelund, Teamlead Säkerhet - Atea
Talare: Anders Boustedt, Verksamhetschef informationsteknologi, Region Halland

Torsdag den 25 januari

11:00-11:30 | Öppna scenen Lösningar för offentlig sektor

Ger den nya lagstiftningen nya möjligheter för bättre vård?

Den svenska vården har stora behov av resurseffektiva lösningar. EU:s digitaliseringsprojekt Digtal Decade driver på utvecklingen där målsättningen är att genomföra säkra digitaliseringslösningar inom i stort sett alla områden i samhället.

Olof förklarar de delar av förändringarna i lagstiftningen som påverkar oss i Sverige och som ger möjligheter att inte bara fundera på, utan också förutsättningar för vad som är möjligt att göra.
Kan man föra resonemanget kring risk och nytta? Är det ens en möjlig väg att gå? Lyssna in it-rättsjuristen som förklarar.

Talare: Olof Eilertsson, it-rättsjurist – Atea

13:00-13:45 | Huvudscenen eHälsa MvTe

Atea och Sollentuna kommun berättar: AI vad är det och hur gör man?

2023 var verkligen året då AI slog igenom i världen och Sverige. AI har hamnat högst upp på den globala politiska agendan. Frågor som ställs är; ”Vad är AI?” och framöverallt ”Hur ska vi kunna använda den vida palett av förmågor inom AI för att skapa ett större mervärde?”

Vi kommer att berätta om hur vi hjälper verksamheter att navigera i detta AI-landskap för att skapa värde nu och i framtiden. Bland annat kommer vi att berätta om hur vi jobbar med generativ AI för att bygga skalbara lösningar, likaså hur vi arbetar med olika koncept som t.ex AI-hackathon som är ett sätt att öka kompetensen och ta vara på medarbetarnas kreativa idéer för att därefter bygga AI-lösningar som löser verksamhetens utmaningar. Sollentuna kommun är också med oss på scenen och berättar om sina erfarenheter av att arbeta med olika AI-projekt.

Talare: Mattias Bruhn, chefsarkitekt | Anthony Mc Carrick, Strategisk rådgivare - Atea
Talare: Anna Hildeland, Personalchef - Sollentuna kommun

 

Start
24/1 2024, 08:30
Slut
25/1 2024, 16:00
Var
Stockholm
Adress
Kistamässan i Stockholm
Anmälan till konferensen