2024-04-30

Jag är molnvärldens äventyrare

Både i verkliga livet och på film finns många exempel på häftiga äventyrare. De utforskar olika platser, möter spännande karaktärer och löser problem. Varje dag försöker jag lösa mysteriet kring molnresan, ledtråd för ledtråd. Vad är slutmålet? Vart börjar vi?

Emilia Kaufeldt
Emilia Kaufeldt
Business Developer
Molnvärldens äventyrare

Utbildning och teknik i perfekt harmoni

Det finns ingen organisation som är den andra lik. Ibland är it-avdelningen 2 personer och ibland är de 20. Ibland finns det ingen it-avdelning, utan en partner driftar och tar hand om allt. Ibland pratar jag med kunder som är "born in the cloud". Ibland pratar jag med kunder som är osäkra på deras väg framåt i digitaliseringen. Det är den första utmaningen på äventyret till ett bra molnerbjudande. Var i molnresan befinner vi oss?

Under de senaste månaderna har jag och mina kollegor funderat på hur vi kan hjälpa organisationer att inta position och nyttja molnet utifrån verksamhetens nivå. Vi utvecklade Atea Cloud Design.

Det blev snabbt tydligt att erbjudandet behöver vara flexibelt, där våra experter kan anpassa nivån. Därför har erbjudandet en tydlig planeringsfas, där förväntningarna och avgränsningarna för leveransen sätts. Vi behövde även se till att balansera och öka kunskapsnivån i organisationen. Det ledde till att kunskapsöverföring blev ledstjärnan genom införandet. Både klassiska utbildningstillfällen och praktiskt genomförande ingår i erbjudandet. När införandet av den nya infrastrukturen är klart, kan vi med varm hand och självförtroende lämna över förvaltningen till verksamheten.

Atea Cloud Design

Vi behöver dela med oss

Vi alla vet att kompetensbristen inom it ökar hela tiden. Jag är stolt över att vi därför utvecklar erbjudanden där vi inte tar kakan och äter den, utan också delar med oss. Jag hade aldrig klarat mig i den här rollen utan alla duktiga kollegor och det känns helt rätt, i både hjärta och hjärna, att platsen där jag jobbar är beredda att ge, inte bara att ta 💚

Du är alltid varmt välkommen att kontakta mig om du vill veta mer om Atea Cloud Design, om hur det är att vara Atea-medarbetare eller om du som jag, funderar över mysteriet kring molnresan.

  • Inspireras även av Region Halland, som via molntjänster revolutionerar vården. Eller av Skellefteå Kraft som genom Atea fick just kraft att ta sig till molnet.
Emilia Kaufeldt
Kontakta gärna mig
Emilia Kaufeldt, Business Developer
Skicka e-post