Genom att surfa vidare godkänner du att webbplatsen använder cookies. Jag förstår

 

It som tjänst

Atea garanterar dina användare tillgänglighet till alla it-system, hos dig, hos oss och i molnet. Vi erbjuder dig att köpa delar av eller hela din it-infrastruktur som en tjänst mot en fast månadskostnad. Med våra flexibla tjänstepaketeringar köper du bara det du behöver när du behöver det. Vi har en modern, skalbar och teknisk plattform med automatiserade processer. Det tillsammans med vår finansiella styrka gör att du kan känna dig trygg och säker på att dina system är i goda händer.

Hela kedjan

Vi tar hand om hela kedjan i din it-infrastruktur. Från de stora avancerade lagringssystemen till persondatorn på arbetsplatsen. Vi har även en stark och stabil driftsorganisation. Servicedesken är alltid tillgänglig för dig med kunskapen om dina system och dina användare.

Molnrådgivare

Givetvis är molntjänster en självklar del av vår vardag. Som en av marknadens bästa molnrådgivare utvärderar vi först dina behov för att därefter välja teknik och leveransmodell. Inget unikt, men många missar att utvärdera hur du på bästa sätt ska använda molntjänsterna.

Har du resan mot molnet klar för dig?

Vi vill hjälpa dig att påbörja resan mot molnet genom att diskutera definitioner och begrepp för att skapa samsyn, belysa affärsnyttor och affärsrisker samt identifiera parametrar för att avgöra hur molntjänster passar din verksamhet. Atea erbjuder en workshop med målet att du ska ha god förståelse för vad molnet innebär för din verksamhet. Workshopen leds av en it-arkitekt. 

Läs mer här

Ateas datacenter i Umeå

Alla tjänster som produceras av Atea levereras från vårt egna datacenter i Umeå. Du kan vara säker på att all information lagras, behandlas och hanteras på ett säkert sätt inom Sverige. Se film från vårt datacenter här

Nätverkstjänster

Atea nätverkstjänster innebär att du som kund hyr nätverksfunktioner av Atea, det kan vara hela nätverksinfrastrukturen eller specifika utvalda delar som t.ex. den trådlösa infrastrukturen.

Läs mer och räkna

Client outsourcing

Ateas it-arbetsplatstjänster är modulärt uppbyggda för att kunna erbjuda flexibla och skalbara lösningar baserat på dina behov. Client outsourcing innefattar framförallt klientnära tjänster, men innehåller även central managering och logistiktjänster.

Läs mer

Datacenter outsourcing

Ateas Datacenter outsourcing baseras på paketerade tjänster med en hög grad av flexibilitet. Levereras direkt från Ateas datahall i Umeå.Läs mer 

 

Bjurfors Madelene

Bjurfors ger dig 5 tips när du köper it som tjänst

Läs mer

Ny hybrid molntjänst från Atea

undefinedFråga mig om It som tjänst

Peter Kocsis
Chef Atea outsourcing services
Tel: 090-71 28 02
Skicka e-post


Tillbaka