Hoppa till huvudinnehåll
Pressmeddelande 2024-04-02

Atea tecknar nytt ramavtal med Umeå kommun

Atea Sverige har tecknat ett nytt ramavtal med Umeå kommun för leverans av datorer, tillbehör och produktnära tjänster till både arbetsplats och skola. Uppdraget inkluderar även hårdvaruleverans till kranskommuner och andra kommunala verksamheter och sträcker sig över fyra år där Atea är ensam leverantör på ramavtalet.
Umeå

Det nya ramavtalet markerar en spännande fortsättning på ett långt samarbete mellan Atea och Umeå kommun. Verksamheterna sökte en leverantör med kapacitet att leverera en stor mängd persondatorer och tillbehör för både arbetsplatser och skolor i Umeå kommun med omnejd. Ramavtalet erbjuder även cirkulärt återtag av uttjänta digitala enheter.

– Vi är glada för det fortsatta förtroendet över kommande år. Umeå kommun och dess verksamheter gör ett viktigt arbete som kräver tillgång till både tillförlitliga och säkra hårdvarulösningar. Samarbetet har även en hållbarhetsinriktning där cirkulärt återtag av använda enheter erbjuds. Det är ett tydligt bevis på kommunens satsning på hållbar tillväxt och ambition att minska sin klimatpåverkan, säger Jörgen Winqvist, platschef på Atea i Umeå.

Atea kommer nu fokusera på att hantera den stora hårdvaruleveransen, inklusive produktnära tjänster och samverkan för att säkra kvaliteten i leveranser över hela avtalstiden och till samtliga parter. Avtalsstarten var januari 2024.

 

Jörgen Winqvist
Jörgen Winqvist Plats- och försäljningschef