Hoppa till huvudinnehåll
Pressmeddelande 2022-10-20

Rekordtillväxt för Atea Sverige i tredje kvartalet

Atea stänger tredje kvartalet med kraftig tillväxt. Omsättningen landar på 4,5 miljarder kronor, en procentuell tillväxt på 32 procent jämfört med samma period förra året. Resultatet ökar med 14 procent och landar på 140 miljoner kronor, en ökning från 123 miljoner under tredje kvartalet 2021.
Atea One
Foto: Atea

Atea Sverige levererar ett starkt tredje kvartal och fortsätter sin tillväxtresa trots ett osäkert omvärldsläge. Både hårdvara, mjukvara och konsulttjänster växer kraftigt under kvartalet och ligger till grund för den positiva utvecklingen. Den globala leveranssituationen har förbättrats under kvartalet och inom hårdvara står Hybrid Platforms ut positivt.

Tillväxten under kvartalet är ett resultat av det underliggande behovet hos kunderna som varit starkt under lång tid. Efterfrågan på konsulttjänster har dessutom varit starkare än någonsin. Tillväxten under kvartalet drivs framförallt inom offentlig sektor där bolaget växer med 33 procent. Även privat sektor går starkt med en tillväxt på 23 procent.

– Det är tydligt hos Ateas kunder, oavsett verksamhet, att all affärsutveckling i dag har IT som möjliggörare. Investeringarna inom informationshantering begränsas egentligen bara av tillgången på kompetens. Därför är ett av våra viktigaste mål de närmaste åren att fortsätta vår kompetensutvecklingsresa, via organisk tillväxt, förvärv och vidareutbildning. Ateas position i det Sverige som nu byggs med IT har aldrig varit tydligare, säger Linus Wallin, vd Atea Sverige.

Fortsatta behov kring digital transformation och fysiska möten

Först ut bland Ateas fysiska mötesplatser under kvartalet var Atea IT-arena. Mötesplatserna samlar branschens ledande specialister, tillverkare och lokala IT-avdelningar under en fullspäckad heldag på den lokala orten för att kompetensutveckla och nätverka. Årets IT-arenor fokuserar främst på digital transformation och säkerhet där tusentals IT-medarbetare från lokala verksamheter möts och utbyter erfarenheter tillsammans med de lokala Atea-kontoren och bolagets partners.

Atea Sverige tar för första gången även plats på Young Professional Attraction Index 2022 (YPAI) som en av Sveriges 100 mest attraktiva arbetsgivare för unga yrkesprofessionella. Utmärkelsen går helt i linje med Ateas nyckelinitiativ som handlar om att erbjuda rätt kompetens till kunderna, att medarbetarnas olika perspektiv tas tillvara på och att det finns utrymme att utvecklas.

– Jag är otroligt stolt över våra medarbetare och att vi tillsammans med våra kunder fortsätter att bygga Sverige med IT. Vi står väl positionerade att stötta dem i deras fortsatta digitala resa. Kompetensbristen är en fortsatt utmaning i branschen och därför är vi glada att Atea betraktas som en mycket attraktiv arbetsgivare bland unga talanger enligt YPAI 2022, säger Linus Wallin.

Atea-koncernen

Atea-koncernen ökade omsättningen under kvartalet med 23 procent jämfört med samma period förra året, till 10,4 miljarder norska kronor. Resultatet (EBIT) blev 284 miljoner norska kronor, en uppgång från 261 miljoner under samma period föregående år.

Kvartalsrapporten och presentationen
Presskonferensen
Börsmeddelande