Hoppa till huvudinnehåll
Pressmeddelande 2021-04-26

Atea är ny strategisk it-partner till stora delar av Dalarna

Atea Sverige tecknar nytt avtal som strategisk it-partner till flera kommuner i Dalarna. Avtalet omfattar licenser, produkter och tillbehör, tjänster, kompetens och utveckling. I och med detta fungerar Atea som en heltäckande utvecklingsresurs till kommunerna i deras fortsatta digitalisering.

- Vi är stolta över förtroendet att stötta nio kommuner inom Dalarna i deras digitaliseringsresa. Som strategisk samarbetspartner till kommunerna kan vi ta ett helhetsgrepp och fungera som bollplank kring utmaningar och möjligheter som dyker upp. För mindre kommuner blir vi också en avlastning som tillåter dem att fokusera fullt ut på att skapa nytta i sina verksamheter förklarar Tomas Mörth som är chef för Region Norr hos Atea.

Anledningen att Dalarnas kommuner valt att gå ut i upphandling gemensamt beror på att de söker en partner med god och sammanhållen insyn i kommunernas it-miljö. Genom att Atea får full insyn i verksamheterna kan de göra goda omvärldsanalyser och kartlägga framtida utmaningar. Målsättningen är att avtalet ska underlätta för en it-miljö som är flexibel och innovativ och kan följa med i utvecklingen över tid. Det kan handla om att införa molntjänster, anpassa verksamheterna efter nya lagkrav, eller att ta del av tekniska lösningar som kan möta framtida behov inom välfärden.

- It-miljöer är komplexa och genom att ha en partner för it får vi en sammanhållen leverans av såväl produkter som tjänster samtidigt som vi kan hålla den digitala utvecklingstakt vi strävar efter i våra respektive kommuner, säger Ingela Eriksson som är it-chef i Falu kommun.

Avtalet, som är ett ramavtal, trädde i kraft den 26e mars i två år med möjlig förlängning i ytterligare två år. Upphandlande kommuner är Gagnef, Borlänge, Falu, Ludvika/Smedjebacken, Hedemora, Säters, Avesta och Malung Sälen. Avtalet omfattar även de kommunala bolagen.

Kontakta gärna:

Tomas Mörth
Tomas Mörth Regionchef