Hoppa till huvudinnehåll
Tillbaka till Våra kontor
örnsköldsvik På vårt sätt

Atea i Örnsköldsvik

Vi på Atea i Örnsköldsvik hjälper dig med allt från produktförsörjning, licensrådgivning, systemintegration och funktionsleveranser till effektivisering av din verksamhet med hjälp av digitaliseringens möjligheter.

Vi är ett 20-tal kollegor som brinner för it-infrastruktur och tillsammans med våra kunder vill bygga ett hållbart Sverige för kommande generationer med hjälp av it.

Välkommen till oss!

Adressuppgifter

Viktoriaesplanaden 6
891 39 Örnsköldsvik

Lokala kontaktpersoner

Per-Anders Bjuggstam
Platschef
per-anders.bjuggstam@atea.se
Martin Kjell
Konsultchef
martin.kjell@atea.se
Peter Norberg
Account manager
peter.norberg@atea.se
Manuel Fierro
Account Manager
manuel.fierro@atea.se
Anna Wågström
Account Manager
anna.wagstrom@atea.se

Hittar du ingen ledig tjänst som passar? Vi har en målmedveten satsning på coachande ledarskap och våra medarbetares personliga utveckling och hälsa. 

Anmäl ditt intresse genom att göra en CV lös ansökan. I stället besvarar du några få frågor. Det är också här du söker praktikplats på Atea.

Tävlingen TrailÖvik har arrangerats av orienteringsklubben Skogslöparna sedan 2010. Nu får tävlingen en nytändning i och med ett huvudsponsorskap från it-företaget Atea, och döps om till Atea TrailÖvik. Tillsammans har man satt ett deltagarmål på 400 personer inom tre år.

  • Att vara med och bidra till en fortsatt positiv utveckling av denna tävling och sätta den än mer på kartan gynnar både Skogslöparna som klubb och Örnsköldsvik som stad. Våra gemensamma ambitioner kring deltagarantalet är höga och vi ser fram emot att komma igång, säger Fredrik Östman som är Platschef på Atea i Örnsköldsvik.

Atea som bolag har en tradition av att stötta svensk idrottsverksamhet och uppmuntra till rörelse och fysisk aktivitet. På nationell nivå är man sponsorer till Svensk Friidrott sedan 2007. Internt driver man tävlingen Sverigestafetten för att uppmuntra medarbetarna, i en i övrigt rätt stillasittande bransch, till ökad rörelse. I Örnsköldsvik har man tidigare sponsrat barn- och ungdomsidrott och ser nu fram emot att utvidga sitt engagemang med trail-loppet som blir Atea i Örnsköldsviks enskilt största idrottssponsring.

En naturupplevelse för alla
Atea TrailÖvik bjuder på unik natur och banan passerar bland annat världsarvet Höga kusten. Den vackra rutten är även utmanande och hyllas av bland andra trail-proffset Andreas Svanebo och en av världens bästa orienterare, Helena Jansson (numer Bergman). Loppet är dock lika uppskattat av vardagsmotionärer och av de små, då tävlingar anordnas även för barn och unga. På Skogslöparna gläds man åt den extra styrfart som det årliga loppet nu får:

  • För Skogslöparna innebär sponsorskapet att vi får en möjlighet att fortsätta utveckla vår tävling och göra den ännu bättre och mer tillgänglig. Att Atea ingår samarbete med oss är väldigt positivt då det stödjer vår satsning på barn-och ungdomsverksamheten, säger Arvid Strandberg, som tillsammans med Jonas Hälldal är Skogslöparnas tävlingsledare för Atea TrailÖvik.

 

Sollefteå kommun ger råd till dig som står inför en molnflytt!

Jenny Sandberg

Vem är Jenny Sandberg?

Jag är en social, positiv och glad person som gillar när det händer mycket och gärna att det händer tillsammans med andra människor. Jag har en fäbless för både ny kunskap och förändring och ser alltid en väg fram. Att försöka hänga i kapp med barnens utveckling kring ny teknik och kunskap ser jag som en spännande utmaning där man ständigt utmanas. Min familj som består av man och två barn som är tio och sju. Vi bor på en ö utanför Örnsköldsvik i ett hus vi ritat och byggt själva där vi trivs fantastiskt bra.

Vad brinner du för inom din yrkesroll?

Det kan låta trivialt men mitt motto har alltid varit att göra det jag tycker är roligt för det som är roligt vill man göra ofta och det man gör ofta blir man bra på. Det roligaste jag vet är att jobba med utveckling, framsteg och ta dem tillsammans med andra. Att skapa en förflyttning där man når en högre effektivitet eller produktivitet eller man helt enkelt gör någonting bättre jämfört med tidigare. När det nya sitter och man ser effekten av det då är jag nöjd.

Vad fick dig att välja Atea som din nästa arbetsgivare?

De senaste sex-sju åren har jag jobbat på kundsidan vilket har varit väldigt intressanta och roliga år. Allt mer har jag saknat konsultyrket och att jobba i fler leveranser mot flera organisationer. Ateas sätt att jobba mot kunder och ta sig an hållbarhetsfrågor, företagets värderingar och det lokala kontoret som lever värderingarna på ett fint sätt var det avgörande i mitt beslut att börja just här. Det känns lite som hemma redan innan jag börjat.

Vad kopplar du av med på fritiden?

Min avkoppling är när jag driver upp pulsen genom löpning och allra helst när jag får komma ut i naturen och ta in alla intryck där. Jag är sällan så avkopplad som efter ett löppass i skogen eller träningspass på gymmet. När jag inte tränar spenderar jag tid med barnen där det inte är ovanligt att vi någon gång i veckan kör en brädspelskväll som balans till det digitala livet eller hänger runt hockeyplanen när de själva tränar.

En digital pryl du inte klarar dig utan?

Min mobil, vårt hem är fyllt med digitala prylar och wearables men utan mobilen blir det mesta i mitt liv med ens lite jobbigare att lösa.

Jenny Sandberg

Roll på Atea: It-arkitekt

Atea.se upplevs bättre om du uppdaterar din webbläsare. Här hittar du en ny version av internet explorer