Hoppa till huvudinnehåll

Atea har nära samarbeten med många mjukvaruleverantörer som vi är väldigt stolta över. För att ligga i framkant håller Ateas:s experter ständig koll på de senaste nyheterna och trenderna. Experten Gunilla Pettersson har koll på det senaste som Oracle har att erbjuda.

Oracles databaser är världsledande

Oracle har lösningar inom allt, från hårdvara till applikationer, men det Atea hjälper sina kunder med när det kommer till Oracle är framförallt att managera licenser till deras databaser.

- Oracle är världens största tillverkare av databaser. Deras databaser är världens snabbaste och är väldigt säkra Det finns ingen relationsdatabas som är så kraftfull och snabb, säger Gunilla Pettersson.

Anpassade till molnet

Oracle har också varit väldigt duktiga på att anpassa sina databaser till molnet och i dag levereras deras databaser som standard till molnet. De kallar det Cloud First.

- Det är definitivt en fördel att gå till molnet eftersom det ger bättre priser och är mer flexibelt. Man köper helt enkelt en plats i Oracles molnlösningar och kan då växla fram och tillbaka med olika lösningar som standarddatabas ena månaden och enterprisedatabas nästa.

Oracle kommer dock alltid fortsätta leverera on prem eftersom molnet helt enkelt inte passar alla kunder även om det är vägen fram för de allra flesta.

Databaser som passar alla behov

Oracles databaser är flexibla och passar alla företag och organisationer, stora som små. Det finns också olika funktioner för att anpassa varje databas efter det enskilda behov som kunderna har.

- Oracle är speciellt duktiga på att ta hand om geografiska data som information från kartor, samt hur väg och vattenledningar ser ut, vilket gör den perfekt för myndigheter. Ett annat exempel är Tullverket som bokför allt som förtullas i Sverige via ett system som gemensamt för hela Europa. Även Läkemedelsverket har en europeisk databas med läkemedelsinformation, säger Gunilla.

Gunilla tillägger att en smart sak som gör Oracles databaser väldigt säkra är möjligheten att låsa den för vissa angivna användare. Och självklart är alla Oracles databaser också GDPR och NIS- säkrade.

Atea levererar licenser

Atea hjälper sina kunder med att leverera rätt licenser för databasen och säkerställa att de är rätt licenserade, har rätt optioner (tilläggsfunktioner) och vilka som ska få ha tillgång till databasen.

- Oracle har många olika licenslösningar, både on prem (lokalt), samt hyreslicenser och cloudlösningar, så det kan vara bra att ha en expert med i diskussionerna. Vi har dessutom databasarkitekter som kan hjälpa dig komma igång, och de har också många bra tips för ett lyckat införande. Det är sådant vi gör varje dag.

Kontakta oss för att få veta mer

Gunilla Pettersson, Sales Specialist
gunilla.pettersson@atea.se