Hoppa till huvudinnehåll
Pressmeddelande 2021-01-25

Atea kraftsamlar i slutspurten av strategisk treårsplan

2021 är målgångsår för Ateas pågående treårsplan och i samband med det annonserar nytillträdde vd:n Linus Wallin ett antal förändringar. Framtiden består av utökat samarbete, fortsatta satsningar på cloud transformation, mer tryck i konsultaffären och kompletterande förändringar i ledningsgruppen som tydliggör detta.
Vy uppifrån på ett samhälle i Sverige

- I december 2021 är det målgång för vår strategiska treårsplan, vilket är en plan som jag har varit med och tagit fram så det blir ingen helomvändning. Däremot är det ett bra tillfälle att i samband med att jag tillträder passa på att förenkla och förtydliga delar som ger medarbetarna medvind när vi nu går in på upploppet, säger Linus Wallin, vd Atea Sverige.

Treårsplanen har tidigare fokuserat på att etablera bolagets tre affärsområden: Digital Workplace, Hybrid Platforms och Information Management. Planen har också inneburit att frigöra 100 000 timmar genom att jobba smartare med interna processer, och att ta position som det ansvarstagande bolaget på marknaden genom utökade satsningar på hållbarhet. Atea har exempelvis drivit interna klimatsatsningar och möjliggjort för kunderna att lättare göra miljömedvetna val när de köper hårdvara i Ateas e-shop. Dessutom startade bolaget 2019 en integrationssatsning för att sänka trösklarna till it-branschen och bidra till ökad mångfald. 

Fokus på konsulterna och transformationen till cloud

2020 ökade behoven av mjukvara och tjänstekompetens kraftigt. Bara under första halvåret ökade försäljningen av Saas-tjänster med 87 % och så sent som i december tecknades ett nytt ramavtal för molntjänster med SKI. Det här är en omställning hos kunderna som Atea peggat för genom en omfattande kompetenssatsning, nya erbjudanden och justeringar i sin organisation. För att fortsätta hålla tempo i cloud transformationen välkomnas Robert Haglund, chef för Atea Software Cloud och Technical Services in i svenska ledningsgruppen.

Förutom ett fortsatt fokus på kundernas cloudresa genomför Atea under 2021 ett projekt för att maximera kundvärdet i konsultaffären. Konsulterna har en avgörande roll när marknaden allt mer konsumerar it som tjänst. I dagsläget arbetar drygt 1200 konsulter i bolaget men Atea har kraftiga tillväxtplaner. Exempelvis rekryterar Region Väst kraftigt inom Cloud, RPA, Data Analytics och Säkerhet. Ansvarig för det nationella konsultprojektet blir Peter Falk som även leder arbetet med Ateas satsningsområden, såsom Äldreomsorg och Blockchain. Han lämnar i och med sitt nya uppdrag rollen som affärsutvecklingschef med tillhörande ledningsuppdrag.

- Peter vill vara där hans hjärta är, mitt i transformationen nära såväl konsulterna som kunderna. Jag tackar honom för hans bidrag i ledningsgruppen och ser fram emot att följa honom i en roll som känns given. Samtidigt är jag glad att få berätta att Magnus Westring i egenskap av ny affärsutvecklingschef för Atea Sverige stannar i ledningsgruppen och får sällskap av sin efterträdare, Ateas nya regionchef i Syd, Sophie Schmidt-Rosenkvist, berättar Linus.

Magnus Westring har jobbat inom Region Syd i många år och varit regionchef i 8 år. Han har bred erfarenhet av olika roller inom Atea och har bidragit aktivt till ledningsarbetet i flera år. En stor del av hans nya uppdrag handlar om att möjliggöra ett Atea där man både drar nytta av nationell kompetens och lokal närhet.

Syds nya regionchef Sophie Schmidt-Rosenkvist kommer närmast från rollen som regional affärsområdeschef för Digital Workplace, och har dessförinnan jobbat både som försäljningschef och kundansvarig inom Atea. Hon och Magnus Westring tillträder sina nya roller per 1 februari, vilket är samtidigt som Robert Haglund och Peter Falk officiellt påbörjar sina nya uppdrag.

Kontakta gärna:

Therese Bengtner
Therese Bengtner Redaktör Voister