Hoppa till huvudinnehåll
Nyhet2021-10-27

Atea kliver fram för klimatet - följ vår medverkan på COP26

Inför klimatförhandlingarna COP26 har Atea valt att skriva under ett öppet brev som ”We mean business coalition” tagit fram där 600 företag uppmanar G20-länderna att visa allvar med 1,5-gradersmålet samt att utöka sina ansträngningar. Dessutom skickar Atea sin klimatansvarige Maria Vuorelma till mötet i Glasgow för att lyfta möjligheterna med it i omställningen till en grönare global ekonomi.
UN Climate change conference UK 2021

Den 31 oktober till 12 november samlar FN:s klimattoppmöte, COP26, världens beslutsfattare i Glasgow. För första gången är även branschorganisationen för hållbar it, Responsible Business Alliance (RBA), samt Atea på plats för att föra fram it:s roll i klimatomställningen.

– It-sektorn orsakar 2 procent av världens utsläpp, men kan bidra till att sänka de övriga 98 %. Atea har satt ett ambitiöst mål för att halvera sitt klimatutsläpp till år 2030, i linje med 1,5-gradersmålet, bl a genom att nyttja 100 % förnybar energi i vår verksamhet. Vi uppmanar världens beslutsfattare att sätta minst lika ambitiösa mål för att minska på hindren och möjliggöra innovation för en grön global ekonomi, säger Maria Vuorelma, klimatansvarig på Atea.

Under dagarna i Glasgow kommer Maria bland annat delta på Responsible Business Alliances (RBA) event, Tech for Climate Action, samt träffa övriga företagsrepresentanter som en del av British-Norwegian Chamber of Commerce företagsdelegation. Hennes tågresa till förhandlingarna, dialoger och reflektioner kommer du att kunna följa på Ateas Instagram @ateasverige samt LinkedIn @AteaSverige.

Företag som vill mer

Alarmerande rapporter kring klimatets mående och effekterna av global uppvärmning gör det kritiskt för varje verksamhet att dra sitt strå till stacken. Därför gick över 600 globala bolag samman för att trycka på världens makthavare inför klimatmötet. I ett gemensamt brev ställde man krav på ett högre engagemang och ytterligare resultat. Målet? Att klimatomställningen ska ske snabbare världen över.

– Omställningen är som mest framgångsrik när vi jobbar såväl globalt som på hemmaplan. Vi på Atea jobbar mycket med att öka svenska verksamheters förståelse och kunskap men också med att göra det lätt för dem att mäta sina insatser och vilka effekter de får, förklarar Maria.

Vill du veta mer om hur din verksamhet kan bidra till klimatomställningen? Eller är du rentav på plats och vill höra om hur it kan spela en avgörande roll? Tveka inte att kontakta Maria för att sätta upp ett möte. Du når henne enkelt per mejl (maria.vuorelma@atea.se) , telefon (+46 73 86 17991) eller på Twitter @mariavuorelma

Kontakta gärna mig

Maria Vuorelma
Klimatansvarig
Skicka e-post