Hoppa till huvudinnehåll
Nyhet2021-11-17

Atea hyllas för sina karriärmöjligheter för unga

Wise har utsett de svenska företag som erbjuder störst karriärmöjligheter för unga, och med på listan finns Atea. Omfattande hållbarhetsmål, några av de generösaste jobbförmåner som juryn sett och ett medvetet arbete kring praktik, exjobb och traineeprogram hyllas i motiveringen.
Karriärföretag 2022

Wise har granskat företag med minst 250 anställda och en omsättning på över 250 miljoner kronor. Dessutom behöver verksamheterna ha en personalchef och bedriva ett löpande rekryteringsarbete. Under juryns granskning tittar man på arbetsgivarnas karriärsidor på webben, deras närvaro och kvalitet i sociala medier, vilka aktiviteter de genomför gentemot studenter och unga i karriären samt hur högt de rankas som attraktiv arbetsgivare bland målgruppen.  
 
- Vi vet alla att det finns en stor kompetensbrist i it-branschen och att den kommer att öka i rask takt med att allt fler verksamheter digitaliseras och nya tech-företag startas. Det räcker inte att rekrytera bland de vi har utan vi måste öka intresset för vår bransch om vi ska kunna möta framtiden. Därför är det både viktigt och roligt att unga får se att man kan göra karriär hos oss, säger Lisa Eklöf som är HR-chef för Atea Sverige.    

Läs mer här