Hoppa till huvudinnehåll
Nyhet2023-09-28

Atea stöttar Vallentuna med modern välfärdsteknik

Atea har tecknat ett nytt avtal med Vallentuna kommun kring välfärdslösningar inom vård och omsorg. Avtalet gäller främst teknik som ska underlätta för Vallentunas kommuninvånare och öka deras självständighet så att fler kan bo kvar hemma längre.
Vallentuna centrum

Genom det nya samarbetet skapas förutsättningar för en förenkling av inköp, införande av ny välfärdsteknik och en förstärkning av den strategiska riktningen och omvärldsbevakningen hos Vallentuna kommun.

– Avtalet med Atea ger oss mer muskler, mod och kapacitet att utföra den nödvändiga förflyttning vi vill göra inom välfärdsteknik och digitalisering. För att kunna hantera den demografiska utvecklingen och samtidigt behålla en hög kvalitet i verksamheten behöver vi tänka nytt och vi kan öka självständigheten hos våra kunder och samtidigt avlasta personalen, säger David Gyllenstråle, socialchef, Vallentuna kommun.

Arbetet är redan igång och under våren har besök hos olika hemtjänstkunder gjorts för att inventera önskemål, behov och synpunkter. Först ut är att se över trygghetslarm och digital tillsyn inom hemtjänsten, för att tillgodose trygghet och självständighet hos användarna så långt som möjligt. Målet är att de som vill och kan ska få bo kvar hemma så länge som möjligt.

– Samarbetet med leverantören ökar möjligheten att införa digitala lösningar som möter de behov och önskemål som både kunder och medarbetare har nytta av. Vi kommer att kunna samla och hantera samtliga avtal inom området på ett enklare, effektivare och mer flexibelt sätt, säger Marie Björkman, digitaliseringsstrateg, Vallentuna kommun.

– Att kunna leva kvar i sitt hem längre med hjälp av modern välfärdsteknik är en viktig pusselbit för framtidens vård och omsorg. Vi ser mycket fram emot samarbetet med Vallentuna kommun och möjligheten att underlätta för både brukare och medarbetare i kommunen, säger Joakim Wellmar, Regionchef för Stockholm på Atea.

Joakim Wellmar

Joakim Wellmar
Joakim Wellmar Regionchef Stockholm