Hoppa till huvudinnehåll
Nyhet2023-05-12

Ateas vd Linus Wallin tar plats i TechSveriges styrelse

Atea Sveriges vd Linus Wallin har valts in som ledamot i bransch- och arbetsgivarorganisationen TechSveriges styrelse. Vid årsmötet den 11 maj valdes två nya ledamöter in i styrelsen, inklusive Linus Wallin som tar plats i styrelsen tillsammans med totalt 14 andra ledamöter.
Linus Wallin, vd Atea Sverige

TechSverige verkar för skapa en konkurrenskraftig techbransch, och som en av Sveriges ledande leverantörer av it-infrastruktur har Atea Sverige ett stort intresse av att arbeta för en långsiktigt innovativ och hållbar utveckling med kunderna i fokus.

– TechSverige spelar en viktig roll i att forma framtiden för it-branschen. Jag ser fram emot att tillsammans med styrelsen vara med och göra skillnad och driva våra gemensamma frågor, oavsett om det gäller hållbarhet, kompetensbrist eller säkerhet, för att Sverige återigen ska bli en ledande technation, säger Linus Wallin.

”Jag ser fram emot att driva våra gemensamma frågor för att Sverige återigen ska bli en ledande technation”

Bland de 1 450 medlemsföretagen med närmare 100 000 medarbetare i Sverige återfinns allt från små startups till multinationella företag med tusentals anställda globalt. Som en av de nya ledamöterna i styrelsen kommer Linus Wallin bidra med sin expertis och erfarenhet för att driva techagendan framåt.

– Jag är tacksam för förtroendet som TechSveriges valberedning har gett mig. En viktig väg framåt för branschen handlar om att samarbeta och hjälpas åt för att ta tillvara på de fantastiska möjligheterna som digitaliseringen skapar i dag, inte minst genom innovation och hållbarhet, för att främja den svenska it-branschen och i förlängningen samhället i stort, säger Linus Wallin.

Vid årsmötet valdes, utöver Linus Wallin även Lars Kry, vd Nexer, in i TechSveriges styrelse.