Hoppa till huvudinnehåll
Nyhet2023-05-10

Jenny Sandberg ny platschef på Atea i Örnsköldsvik

Atea i Örnsköldsvik har utsett Jenny Sandberg till ny platschef. Jenny har arbetat på Atea sedan 2019 och har de senaste två åren haft rollen som regional it-arkitekt med ansvar för hela region norr. Hon startade sin nya tjänst som platschef den 2 maj.
Örnsköldsvik ny platschef

Jenny Sandberg inledde sin karriär på Atea som lokal it-arkitekt som delades mellan Örnsköldsvik och Umeå, en roll som sedan övergick till regional it-arkitekt med ansvar för region norr. Hon kommer tidigare från rollen som CIO på Knightec där hon ansvarade för den strategiska utvecklingen av it-leveransen till kärnverksamheten samt att säkerställa it-driften.

Hon har även varit verksam som servicedeskchef för Landstinget Västernorrland där hon ansvarade för ett stort team av servicedeskmedarbetare utspritt på flera orter. I den rollen ingick även ansvaret för Major incident management-rutinen samt säkerställande av outsourcingen av it-drift.

– Vi är glada med Jenny som ny platschef på Atea-kontoret i Örnsköldsvik. Hennes bakgrund och erfarenhet gör att hon passar utmärkt i rollen och med uppdraget att ytterligare utveckla vår närvaro i Örnsköldsvik. Staden är expansiv och vi ser att kunderna efterfrågar både lösningar och stöd inom bland annat AI och säkerhet, områden där vi har bred kompetens och som vi har för avsikt att ytterligare växa inom, säger Tomas Mörth, Regionchef Norr på Atea.

I uppdraget som platschef ingår både att få lokalkontoret att växa med ny kompetens och stötta ett växande antal kunder för Atea i Örnsköldsvik. I dag arbetar cirka 25 personer på Atea i Örnsköldsvik som Jenny kommer att ansvara för och kontoret stärkte nyligen upp sin säljkår med ny Key Account Manager.

– Förutom flerårig erfarenhet som it-arkitekt tar jag med mig en bred erfarenhet från både privat och offentlig sektor. Jag ser fram emot att fortsätta bygga Atea lokalt och vi har investerat i framtiden både för våra medarbetare och för att kunna vara närmre våra kunder. Resultatmässigt har Atea i Örnsköldsvik visat styrka under flera år och jag ser fram emot att ta över stafettpinnen och fortsätta den fantastiska resan vi är ute på, säger Jenny Sandberg.

Tomas Mörth
Tomas Mörth Regionchef