Hoppa till huvudinnehåll
Nyhet2023-04-25

Carl-Johan Ekelund ny Team Lead för säkerhet på Atea Sverige

Atea har under de senaste åren arbetat dedikerat med att bygga ett starkt säkerhetserbjudande i syfte att stötta kunderna kring det ökade behovet av stöd inom cybersäkerhet. Carl-Johan Ekelund har därmed utsetts till Team Lead för säkerhet på Atea Sverige där hans roll blir att ansvara för ett nationellt team inom affärsutveckling kopplat till säkerhet som stöttar de fem regioner Atea verkar i.
Carl Johan Ekelund

Carl-Johan Ekelunds nya roll innebär, förutom ansvar för Atea Sveriges säkerhetserbjudande, även att han ansvarar för säkerhet inom Ateas tre affärsområden Information Management, Digital Workplace och Hybrid Platform.

– Atea har sedan tidigare en nationell säkerhetsgruppering och för att trygga upp att säkerhet är inkluderat i samtliga affärsområden och erbjudanden framåt så tillsätter vi en Team Lead för säkerhetsgruppen. Vi är glada att meddela att Carl-Johan Ekelund fått denna viktiga roll med huvudfokus på att fortsätta säkra och utveckla vårt helhetstänk inom säkerhet kopplat till samtliga affärsområden samt inom informationssäkerhet och it-säkerhet, säger Daniel Ehnhage, Affärsområdeschef på Atea Sverige.

Carl-Johan Ekelund har arbetat på Atea de senaste sju åren och har även haft rollen som erbjudandeansvarig för informationssäkerhet. Han var dessförinnan CISO på Landstinget i Kalmar län och har arbetat med säkerhetsfrågor de senaste 20 åren.

”Vår styrka ligger i att vi är en helhetsleverantör inom säkerhet”

– Ateas mål är att föra organisationers säkerhetsmognad uppåt och framåt över tid, med utgångspunkt i deras verksamhetsmål, planer och visioner. Därför är jag glad att i min nya roll ha ett team med spetskompetens inom samtliga säkerhetsområden och därigenom kunna nyttja kompetensen inom hela Atea. Vår styrka ligger i att vi är en helhetsleverantör inom säkerhet med allt från strategisk och juridisk rådgivning till förändringsledning och tekniska experter som skapar verkligt värde för kunderna, säger Carl-Johan Ekelund.

Carl-Johan Ekelund
Carl-Johan Ekelund Security Team Lead