Hoppa till huvudinnehåll
Nyhet2023-05-22

Atea på Nordic IT Security Forum 25 maj

Den 25 maj genomförs ett av Nordens viktigaste säkerhetsevent, Nordic IT Security Forum på Stockholm Waterfront, med fokus på cybersäkerhet. Carl-Johan Ekelund, Atea Sveriges Team Lead för säkerhet, finns på plats för att berätta mer om Ateas helhetserbjudande inom säkerhet med fokus på NIS2.
Möt Atea på Nordic IT Security Forum 25 maj

Mot bakgrund av dagens osäkra läge lägger Atea Sverige stort fokus på säkerhetsområdet och hur bolaget stöttar kunder att optimera och effektivisera sitt säkerhetsarbete. Med över 200 säkerhetsspecialister runt om i hela landet hjälper Atea ett stort antal kunder inom allt från industri och teknik till offentlig sektor.

– Det nya omvärldsläget, som präglas av säkerhetsattacker och yttre hot, tvingar företagen att anpassa sig till nya verkligheter där säkerhet och riskmitigering blir essentiella aspekter. Säkerhetshoten kan inte enbart lösas med teknikens hjälp, det är en utmaning som även måste lösas genom gedigen utbildning och robusta processer, säger Carl-Johan Ekelund, Team Lead Security, Atea Sverige.

Carl-Johan Ekelund och hans nationella team ser NIS2-direktivet som en röd tråd framåt och som medför ett antal viktiga förändringar inom cybersäkerhet. NIS-direktivet syftar till att skapa åtgärder för att uppnå en hög gemensam nivå på säkerhet i nätverk- och informationssystem inom hela EU, i syfte att förbättra den inre marknadens funktion och skapa mer robusta it-infrastrukturer.

– Vi har sedan 2018 arbetat med att hjälpa kunder kring efterlevnad mot NIS, och kunderna har fått mycket positiv återkoppling från myndigheter i samband med tillsyn. Vi har även stöttat dem att analysera, identifiera och implementera processer, metoder, rutiner och åtgärder som behövs för att tillmötesgå NIS-direktivet. Inga andra aktörer kan i dag ge kunderna helheten på samma sätt som Atea, säger Carl-Johan Ekelund.

Atea finns på plats under Nordic IT Security Forum den 25 maj i monter 2.6 Stockholm Waterfront Congress Center, där både Carl-Johan Ekelund och Ragnhild Sicheritz, säkerhetsspecialist på Atea, kan berätta mer om Ateas säkerhetserbjudande och de viktigaste trenderna just nu.

Missa inte Ateas mångfald av säkerhetsspecialister som varje vecka delar med sig av spännande och viktig information om säkerhet här.

Carl-Johan Ekelund
Carl-Johan Ekelund Security Team Lead