Hoppa till huvudinnehåll
Nyhet2022-09-01

Atea stöttar Queen Silvia Nursing Award – för framtidens äldreomsorg

Just nu upplever vi ett globalt åldrande i rekordtakt, som bland annat är ett resultat av att födelsetalen sjunker samtidigt som den förväntade livslängden ökar. För Atea Sverige är välfärdstekniken inom äldreomsorgen en viktig del i verksamheten, där digitala lösningar kan ge personer inom äldreomsorgen möjligheter till mer självständighet. Därför är vi fortsatt stolta över att Atea stöttar Queen Silvia Nursing Award.
Kungliga slottet i Stockholm

Queen Silvia Nursing Award (QSNA) är ett pris för sjuksköterskestuderande och sjuksköterskor som vill vara med och bidra till framtidens utveckling av vård och omsorg. QSNA syftar till att skapa attraktivitet, kreativitet och möjlighet för sjuksköterskestudenter att bidra med idéutveckling och innovation kring vårdutmaningar inom äldre- och demensomsorg, både i dag och i morgon.

– Jag är otroligt glad att Atea är med på resan och kan stötta det viktiga arbetet som QSNA gör. Välfärdstekniken inom äldreomsorgen ska finnas till för att fler äldre ska kunna känna självständighet och bo kvar hemma så länge man själv vill och kan. Det ger också välfärdens medarbetare jämlika förutsättningar att bedriva ett rättssäkert och högkvalitativt arbete, säger Malin Sölsnaes, Chef Äldreomsorg på Atea Sverige.

Prisceremoni på Kungliga slottet

QSNA är ett internationellt nätverk och finns förutom Sverige, representerade i Finland, Polen, Brasilien, Tyskland, Litauen och via University of Washington i USA. Vid en prisceremoni som äger rum den 1 september på Kungliga slottet, där drottning Silvia medverkar, möts både sponsorer och vinnare för 2021; vårdens hjältar och hjältinnor. Vinnarna får, utöver prissumman på 60 000 kr ett diplom från Hennes Majestät Drottning Silvia, skräddarsydda inlärningsmöjligheter och internationellt nätverksbyggande.

Linus Wallin och Malin Sölsnaes
Malin Sölsnaes och Linus Wallin på Atea deltog under prisceremonin

– Välfärdstekniken utvecklas i dag i rekordfart och det finns utmaningar hos både brukare, anhöriga och personal att ta till sig tekniken på rätt sätt. Vi vill med vår medverkan i QSNA skapa ett mer meningsfullt kunskapsutbyte länderna emellan, få upp dessa viktiga frågor på agendan och påvisa värdet som ny teknik kan ha och hur den fungerar som komplement till den befintliga demensvården, säger Malin Sölsnaes.

Läs mer på www.atea.se/valfardsteknik

Malin Sölsnaes
Malin Sölsnaes Chef Vård & Omsorg