Hoppa till huvudinnehåll
Nyhet2022-11-10

Atea levererar digital arbetsplats till Värmdö kommun

Atea har tecknat ett nytt avtal med Värmdö kommun som innebär att bolaget kommer stötta kommunen med digital arbetsplats som innefattar leverans av teknisk utrustning för kommunens medarbetare. Avtalet syftar i synnerhet till en förbättrad leverans av it-produkter och kringliggande tjänster och inkluderar datorer, surfplattor och tillbehör.

Atea kommer tillhandahålla efterfrågade varor och tjänster och syftet för kommunen är att få en sammanhållen leverans där Atea kommer att ta ett övergripande ansvar för beställningarna. Atea bidrar även till den beställande verksamhetens utveckling, genom deltagande i samverkansforum och ledningsgrupper på strategisk, taktisk och operativ nivå.

– Med vår nya leverantör Atea blir vår leverans av it-arbetsplatser smartare. Med smartare menar vi enklare, effektivare och mer hållbar samt att vi lättare kan hålla jämna steg med den tekniska utvecklingen. Vi kan nu göra det utan att tumma på service och kvalitet, säger Ulf Herkommer, It-chef på Värmdö kommun.

Utformar tillsammans den moderna arbetsplatsen

Atea kommer tillsammans med Värmdö kommun utforma den moderna arbetsplatsen med funktioner, innovationer och tjänster. I den digitala arbetsplatsen ska kommunens medarbetare kunna samarbeta smidigt för att frigöra värdefull tid. Medarbetare behöver enkelt komma åt sina filer, dela information och kommunicera med kollegor och andra parter.

Det nya avtalet har tecknats på tre år med möjlighet till ytterligare ett års förlängning och har fullt fokus på hållbar it. Inom ramen för avtalet fokuserar kommunen på en hållbar och säker livscykelhantering som på sikt bidrar till minskad miljöpåverkan och stärkt informationssäkerhet.

– Det är väldigt glädjande att få ansvaret att tillsammans med Värmdös it-avdelning förse kommunens verksamheter med varor och tjänster med hållbarhet i fokus. En lyckad leverans ligger alltid i ett lyckat samarbete. Vi ser väldigt positivt på en fortsatt utvecklad relation med Värmdö och vårt deltagande i gemensamma forum, säger Joakim Wellmar, Regionchef för Stockholm på Atea.

Joakim Wellmar
Joakim Wellmar Regionchef Stockholm