Hoppa till huvudinnehåll
Nyhet2021-07-08

Dags att nominera Årets digitaliseringsledare

I september samlas landets alla skolledare på konferensen Skolledare21 där Atea prisar Årets digitaliseringsledare. Nu kan du nominera den skolledare som du tycker på ett utomordentligt sätt har drivit digitaliseringsprojekt med pedagogiska vinster för förskola eller skola.
Skolledare

Digitalisering i skolvärlden har blivit viktigare än någonsin och därmed ökar också behovet av goda exempel. Årets digitaliseringsledare tilldelas en person som har tagit utgångspunkt i verksamhetens behov och påvisat effektivisering, skalbarhet och systematisk uppföljning över tid.  

Örjan Johansson, nationell affärsenhetschef för Atea Skola lyfter vikten av att hylla de skolledare som arbetar hårt med att främja utveckling i skolan genom digitalisering. Både för att inspirera andra skolor och för att driva utvecklingen än mer framåt. 

– Vi är måna om att alla skolor ska få lika förutsättningar att lyckas med sin digitala transformation. Genom att lyfta deras goda arbete kan fler inspireras och lära av andras erfarenheter. Årets digitaliseringsledare är en god förebild för framtida satsningar, berättar Örjan. 

En backspegel för framtiden 

Åke Grönlund, juryns ordförande, reflekterar över vad det innebär att vara en digitaliseringsledare och menar att det både handlar om att agera snabbt men samtidigt alltid ha ett öga mot framtiden.  

– En digitaliseringsledare behöver kunna se till vad som sker härnäst, inte bara här och nu. Samtidigt är det viktigt att kunna agera snabbt när förändringar behöver ske, såsom vi har sett goda resultat av nu under pandemin. Distansundervisningen är en sak som skolorna på kort tid behövde en rutin för och som även behöver utvecklas kontinuerligt för att tillgodose framtida behov, berättar Åke.  

Nominera den skolledare som du tycker förtjänar priset 

Nomineringen är öppen till den 15 augusti och vinnaren koras på Skolledargalan den 16 september. Läs mer om konferensen Skolledare21 och nominera den som du tycker förtjänar att vinna här