Hoppa till huvudinnehåll
Nyhet2021-02-05

Atea prisas för samarbete och samhällsnytta

Atea tog glädjande nog hem fyra priser när partnereventet Guldmyran, i HP och HPE:s regi, gick av stapeln. Den röda tråden i motiveringarna var samarbete och samhällsnytta i en tid då det verkligen varit viktigt att visa vad man går för.

- Det är fantastiskt vad vi lyckats göra tillsammans under 2020 med både HP och HPE. Priserna för årets partner går till medarbetarna som under ett exceptionellt och utmanande år ändå lyckats stärka samarbetet med våra strategiska partners, säger Linus Wallin, vd Atea Sverige, som var på plats och fick ta emot samtliga guldmyror, som priserna kallas.

Utöver de hedervärda Partner of the Year-priserna som motiverades av Ateas förmåga att kraftsamla, samarbeta och alltid finnas där för kunderna - virtuellt som fysiskt – tog Atea hem två priser med ett lite annat fokus. Nämligen att bryta mark inom hållbarhet. I kategorin Samhällsnytta hyllades bolagets effektiva mobilisering i form av resursutnyttjande, flexibilitet och skalbarhet. I kategorin Hedersmyran prisades bolagets initiativ för att skapa en gemensam röst kring hållbarhet i it-branschen, Atea Sustainability Focus (ASF).

- År efter år har vi engagerat hundratals verksamheter i ASF och lyckats räkna ut vad de förväntar sig av branschen, vilka krav de ställer och vad de behöver. Vi är enormt glada för engagemanget från HP och HPE att verkligen kliva in och ta djupa dialoger med it-köpare, och på så sätt vara med och påverka. Tillsammans kan vi hjälpa kunderna att realisera hållbarhetsnytta på riktigt, säger Chiara Selvetti, Hållbarhetschef Atea Sverige.