Hoppa till huvudinnehåll
Nyhet2019-12-18

Ateas julgåva går till it-utbildning i samarbete med Kenswed Academy

Kenswed Academy har sedan 2011 drivit en gymnasieskola utanför Nairobi i Kenya för att hjälpa utsatta ungdomar, ofta från slumområden. För att minska steget från examen till jobb byggs nu en yrkeshögskola. Där kommer elever bland annat att kunna lära sig ICT och programmering med stöd från Atea.

- När vi var i Kenya förra året besökte vi Kenswed Academy och blev väldigt imponerade av den insats de gör på plats. Vi tror starkt på att göra mer än punktinsatser, och när öppningen kom att vara med om att starta en it-utbildning kändes det som ett givet samarbete för oss, säger Carl-Johan Hultenheim, vd Atea Sverige.

Kenswed Academy vill erbjuda utsatta ungdomar en ljusare framtid genom utbildning, god hälsa och en trygg miljö. För att ytterligare öka chanserna till jobb satsar man nu på den yrkeshögskola som byggs tillsammans med organisationens huvudfinansiär, Zelmerlöw & Björkman Foundation.

Ateas roll blir att hjälpa till att utveckla utbildningen så att den både inspirerar och ger rätt förutsättningar för en karriär som programmerare eller it-tekniker. Det långsiktiga partnerskapet sträcker sig över flera år och innebär förutom finansiella donationer att Atea bidrar med kompetensstöd, it-utrustning och hjälp att utforma innehåll till utbildningen.

- Vi har valt ut ett antal områden där vi ser att praktiska utbildningar leder till jobb, varav ICT och programmering är ett. Vi är jätteglada att få utveckla och bygga denna utbildning tillsammans med en så kunnig och engagerad partner som Atea, säger Magdalena Jennstål, Generalsekreterare Zelmerlöw & Björkman Foundation.

Atea ersatte julgåvor till sina medarbetare och kunder för ett antal år sedan. Sedan dess har man stöttat olika initiativ såsom Musikhjälpen, Panzisjukhuset och senast utbildningar i entreprenörskap i Kenya. Detta gör man genom den medarbetardrivna fonden Ateas Hjälpande Händer, dit många av Ateas anställda väljer att månatligen donera en del av sin lön. Företaget donerar också summor till dessa ändamål, och med gemensamma krafter kommer man nu att fokusera på yrkesutbildningen i Kenya.

- För Atea är det viktigt att löpande stödja insatser som ökar människors självbestämmande och utveckling. Det har vi tagit fasta på här och ser fram emot att från start vara med och dela med oss av all kompetens, erfarenhet och engagemang som finns i bolaget, sammanfattar Carl-Johan Hultenheim.

Mer om Kenswed Academy

Mer om Ateas Hjälpande Händer

Kontakta gärna:

Jennie Backman
Jennie Backman Marknadsprojektledare