2023-11-22

Vardagsrummet: Det oväntade konferensrummet

En värld där vardagsrummet har förvandlats till vårt mest använda konferensrum är ganska fascinerande att reflektera över. För bara några år sedan kändes tanken på att hålla video¬möten hemifrån nästan absurd. Men nu, med ständigt utvecklad teknik och smarta ekosystem är det inte bara en realitet utan också en förmån.

Emil Åbrink competence area developer flexibel arbetsplats
Emil Åbrink
Kompetensansvarig

Vi har gått från att sitta vid köksbordet och stirra in i skärmen till att luta oss tillbaka i soffan och ta del av mötena med samma professionella ton, fast med en extra dos av bekvämlighet. Välkommen till det nya konferensrummet – våra egna vardagsrum.

FaceTime, ett av det mest kraftfulla kommunikationsverktygen, har inte bara förändrat sättet vi pratar med våra nära och kära, utan har också bidragit till att videomöten inom affärslivet snart har hittat ut till våra vardagsrum.

Med senaste mjukvaran för Apple TV erbjuds möjligheten att koppla ihop sin iPhone eller iPad med Apple TV för att kunna ta FaceTime-samtal på sin TV i vardagsrummet. Upplevelsen blir som att ta ett möte i ett konferensrum och jag kan verkligen rekommendera er att testa!

Sedan stödet för att koppla ihop sin iPhone med Apple TV lanserades har det börjat dyka upp tredjepartsleverantörer som vill nyttja Apples ekosystem. En av dom är Cisco. För ett par veckor sedan utannonserade Cisco att man kommer kunna köra Webex-möten på samma sätt som ett FaceTime-samtal kan genomföras. Det här skapar nya möjligheter i det hybrida arbetssättet där du kan få ”konferensrumkänsla” i hemmet utan att investera i dyr videoutrustning.

Så här testar du själv

Följ dessa steg om du vill testa ett videomöte med Apple TV i väntan på att Webex-stöd blir tillgängligt:

  1. Uppdatera din Apple TV och iOS-enhet.
    Säkerställ att din Apple TV 4K har tvOS 17 installerat. Navigera till Inställningar > System > Programuppdateringar > Uppdatera programvara. Se även till att din iPhone eller iPad också kör minst iOS17. Apple TV måste vara av andra generationen eller senare.
  2. Ställ in din iPhone eller iPad som en webbkamera (Continuity Camera).
    I och med att Apple TV saknar kamera behöver din iPhone eller iPad anslutas. Du kommer att se en FaceTime-ikon på startskärmen på din Apple TV när den är uppdaterad. När du väl trycker på FaceTime följer du sedan instruktionerna som presenteras.
  3. Påbörja ett FaceTime-samtal.
    Välj en kontakt för att starta ditt samtal. När du har ett aktivt möte kommer olika menyalternativ visas på skärmen för att ställa in kameraläget, emoji-funktioner och i det övre högra hörnet, kommer du att se möjligheten att växla samtalet tillbaka till din iOS-enhet om skulle behöva fortsätta mötet på språng.

Tre små steg - mycket enklare kan det inte bli och ligger som vanligt i linje med Apples filosofi om användarupplevelsen kring enkelhet.

Genom att ständigt utveckla nya områden har Apple och Cisco banat väg för ett nytt kapitel inom digitala möten och den hybrida arbetsplatsen. Med Apples förmåga att omskapa vardagsrummet till ett konferensrum tillsammans med stödet för Webex, blir det enklare än någonsin att utföra videomöten.

Är du nyfiken på vilka andra integrationer det finns mellan Apple och Cisco kan jag varmt rekommendera denna sida om Webex integration med Apple TV.

Har du några frågor kring Apple, Cisco eller vill veta mer hur vi kan hjälpa dig är du välkommen att kontakta din Atea-representant.

Emil Åbrink competence area developer flexibel arbetsplats
Kontakta mig om du vill veta mer
Emil Åbrink, Kompetensansvarig
Skicka e-post