ASF Forum 2019

Var med och sätt hållbarhetsagendan för it-industrin! På den internationella hållbarhetskonferensen den 27 mars på Fotografiska i Stockholm får du lyssna på tongivande experter som Johan Rockström och diskutera årets viktigaste hållbarhetsfråga med den globala IT-branschen.

Den 27 mars har du chansen att diskutera den hetaste hållbarhetsfrågan med företrädare för den globala it-branschen.

Under hösten har nordiska it-köpare i en undersökning genomförd av Atea Sustainability Focus angett vilken hållbarhetsfråga de anser att branschen behöver prioritera framöver. Den 31 januari lanseras avslöjar vi vilken fråga det rör sig om och på seminariet offentliggörs ASF-rapporten som pekar ut riktningen för den globala it-branschens hållbarhetsarbete. Hur ställer sig branschen till rapporten? Vad krävs för att göra den önskade förflyttningen och hur kan it-köpare och bransch samverka för att vi ska nå dit?

 

 

Välkommen till en dag där du både får och får dela kunskap, inspireras, nätverka och skaffa dig värdefull insikt i den enskilt största fråga som kommer att prägla it-branschen framöver. Keynotes varvas med paneldebatter och workshops.

Läs mer om Atea Sustainability Focus och ASF-rapporten nedan.

Datum: 27 mars 2019
Tid: Kl 09.00 - 20.00 (Nätverksmingel från 17.00)
Plats: Fotografiska, Stockholm
Pris: 1995 SEK, Early bird-pris: 1395 SEK (gäller till och med 31 jan.)

Johan Rockström

Vi är stolta över att presentera Johan Rockström som keynotetalare på ASF Forum 2019. Rockström är professor i miljövetenskap med fokus på vattenresurser och global hållbarhet samt chef för Stockholm Resilience Centre vid Stockholms universitet.

Johan kommer att ge oss en vetenskaplig uppdatering av läget för planeten. Men även en genomgång av fördelarna med en transformation till fossil-frihet och hållbara affärsmodeller.

Johan utnämndes till Miljömäktigast i Sverige 2012 och 2013 genom tidskriften Miljöaktuellt. Han utsågs 2009 till Årets svensk av tidningen Fokus. 2015 mottog han International Cosmos Prize (Expo'90 Foundation, Japan) och Deutsche Umwelt Preis (German Federal Environmental Foundation)

 

Internationella hållbarhetskändisar på scenen – Inspireras av de främsta inom branschen.

 

Workshoppa med specialister – Med de globala hållbarhetsmålen i fokus får du möjlighet att utbyta idéer och tankar med erfarna hållbarhets- och it-experter.

 

Nätverka – Mingla och skapa nya kontakter är en stor del av ASF Forum.

 

Ta nästa steg på din hållbarhetsresa – Tillsammans kan vi göra skillnad. Dela med dig av egna erfarenheter och få tips, råd och inspiration för hur din verksamhet kan accelerera sitt hållbarhetsarbete

Under 2018 har omkring 300 it-köpare från privata och offentliga verksamheter via en kunddialog angett sina prioriteringar vid inköp av it-utrustning. Resultatet av dialogen har tolkats av ASF Advisory Board som består av beslutsfattare inom it och hållbarbarhet från en rad olika branscher. Advisory Board har slagit fast vilken hållbarhetsaspekt som den globala it-branschen bör fokusera på under det kommande året och formulerat ett antal rekommendationer till den branschens hållbarhetsorganisation Responsible Business Alliance. Detta tillsammans med en analys av var branschen står i olika frågor sammanfattas i ASF-rapporten.

2019 års fokus presenteras i januari.

 

Atea.se upplevs bättre om du uppdaterar din webbläsare. Här hittar du en ny version av internet explorer