Hoppa till huvudinnehåll
Hur blir vi bättre på att underlätta för medarbetare och chefer att fatta bättre och mer datadrivna beslut? Analytics är aktuellt för landets alla kommuner där både möjligheterna och utmaningarna inför framtiden upplevs som stora.

Så kommer du igång – 6 steg för att jobba mer datadrivet

Öka kunskapen om vilka värden som uppstår när vi jobbar på ett datadrivet sätt.

Ta reda på nuläge och önskat läge. Gör sedan en GAP-analys som beskriver vägen till målet. Atea har ett workshoperbjudande där du får stöd i alla steg.

Planen är ett riktmärke. När du jobbar datadrivet innebär analysen att planen kommer att justeras. Och ibland skrotas för att ersättas av en ny.

Förändra i små steg och skapa värden hela vägen, exempelvis: de här insikterna behöver vi, den här lösningen testar vi denna månad etc.

Att jobba datadrivet innebär stora förändringar vad gäller vanor, rutiner och processer. Rusta dig för motstånd för att lyckas på sikt.

Fastna inte i frågan: ”Vilken teknisk lösning behöver vi”? Först behöver du förstå nuläge och önskat läge, därefter är det dags att kika på lösning.

Startklar Analytics

💡 Säkerställ din förmåga att skapa affärsnytta av data 

Startklar Analytics är ett workshopkoncept som resulterat i konkreta initiativ som tillsammans kommer att utgöra resan mot att bli mer datadriven. Du får inspiration och utbildning i en blandning av teori och konkreta exempel. Vi använder beprövade modeller för att definiera nuläge, börsläge samt bryta ned gapet i konkreta, prioriterade aktiviteter.

Startklar AI

💡 Utforska möjligheterna med artificiell intelligens (AI) och initiera det första AI-projektet!

Startklar AI är en inspirations- och idéworkshop, ledd av erfarna AI-specialister, som är designad för er som vill starta (eller boosta) resan inom AI. Konceptet innefattar inspiration och utbildning kombinerat med konkreta exempel. Syftet är att identifiera och kvalificera idéer till AI-case varav minst ett definieras inför ett pilotprojekt

Mer om Startklar AI

Prata Analytics med mig!

Johan Ripgården, Concept Manager Analytics och AI
Johan Ripgården
Concept Manager - Analytics

Johan har dryga 20 års erfarenhet inom analytics och affärssystem men lär sig nya saker varje dag. Det krävs i områden som analytics och AI. Johans styrka ligger i att göra det komplexa lite enklare och att omsätta kundernas utmaningar till strategier för att utvecklas på den datadrivna resan.