2022-06-08

NVIDIA, VMware och Atea i unikt samarbete kring AI!

Artificiell intelligens (AI) är inte längre framtiden, det händer nu. För många företag är det nu en nödvändighet att förstå hur de kan använda AI för att förbättra sin tjänster mot sina kunder, eller hur de kan skapa effektivare arbetsflöden inom sin egen organisation.

Jonas Emilsson
Jonas Emilsson
Lead Architect Hybrid Platforms

Att veta att man behöver göra det, skapar nästa utmaning – Hur gör man det?

Utvecklingsmiljöerna för AI applikationer skiljer sig idag åt jämfört med den traditionella kravbilden som IT hittills haft från verksamheten. AI-miljöer bygger ofta på öppen källkod med utökade krav på hårdvaruprestanda och ett agilt utvecklingssätt.

Med denna bakgrund och utifrån det nya it-landskap som AI och Machine Learning skapar så har NVIDIA och VMware slagit sina kloka huvuden ihop och lanserar nu en lösning för hur företag och organisationer ska hantera utmaningarna som en modern IT-infrastruktur sätter på dem.

NVIDIA AI Enterprise Suite är “Hur:et”

NVIDIA AI Enterprise Suite är en end-to-end molnbaserad lösning med AI-verktyg och ramverk, optimerade och certifierade av NVIDIA för att köra på VMware vSphere. Detta inkluderar ramverk som idag används inom kundvertikaler som tillverkning, logistik, finansiella tjänster, detaljhandel och sjukvård. Den innehåller t.ex.:

  • TensorFlow och PyTorch för maskininlärning
  • NVIDIA Tensor RT, för GPU-optimerad djupinlärning och NVIDIA Triton Inference Server för att distribuera utbildade AI-modeller i stor skala
  • RAPIDS, för end-to-end datavetenskap och analysledningar

Denna unika kombination av NVIDIA AI Enterprise Suite med VMware vSphere är nästa steg i att leverera en kraftfull AI Enterprise plattform.


Nu kan VMware leverera en certifierad AI-lösning som man vet kommer att fungera, och som stöds av NVIDIA. Detta innebär att man kan undvika att köra AI-projekt i egna silos genom att hantera dem i sin befintliga infrastruktur.

Inom Atea har vi uppmärksammat att det här är en fråga som dykt upp flera gånger när vi diskuterat AI-implementationer med våra kunder och deras utmaningar kopplat till AI-lösningar.
För många är VMwares lösningar en grundbult i deras IT-infrastruktur och dagliga arbetssätt och man undviker, om möjligt, att sätta upp egna silos för Kubernetes och AI-miljöer.

Därför är denna lansering mycket viktig för den nordiska marknad där Atea och våra kunder verkar och vi ser väldigt mycket fram att kunna presentera NVIDIA AI Enterprise Suite för våra VMware kunder, där nu vSphere fortsätter vara nyckeln för att enkelt kunna hantera skalbarhet, tillgänglighet och säkerhet i världsklass!

Det i kombination med att man får en certifierad AI-lösning som man vet kommer att fungera och som stöds av NVIDIA och VMware, skapar helt nya möjligheter för våra kunder.


Optimerat för NVIDIA Certified Systems

För att maximera prestandan och få ut mest effekt av sin investering har NVIDIA certifierade system från flera olika tillverkare som alla stödjer ett brett utbud av supporterade GPU:er, inklusive A100, A40, A30, A10 och T4.

Dessa system ger ett brett utbud av alternativ för skalning - multinode - vilket ger AI-applikationsprestanda på vSphere som praktiskt taget inte går att skilja från bare-metal-servrar.

Hos Atea hittar ni system från Cisco, Dell EMC, HPE och Lenovo som alla har NVIDIA-certifierade lösningar och där Atea hjälper er sköta integrationen mot VMware.

För mer information, ta kontakt med

Jonas Emilsson, Lead Architect Hybrid Platforms – jonas.emilsson@atea.se
Emil Darrell, Lösningsarkitekt Hybrid Platforms – emil.darrell@atea.se
Peter Holmström, Lösningsarkitekt Hybrid Platforms – peter.holmstrom@atea.se