Hoppa till huvudinnehåll
Pressmeddelande 2020-07-07

Atea blir kompetensledande i Sverige på Ciscos nätverk- och säkerhetslösningar, mitt under pandemin

Atea har som enda svenska bolag tilldelats Ciscos högsta kompetenscertifiering för kunnande inom deras nätverk- och säkerhetslösningar: Master Networking Specialization. Detta är den tyngsta kompetensstämpeln inom områdena och ett bevis på Ateas kapacitet som strategisk rådgivare inom nätverk och nätverkssäkerhet.

- Jag är extremt imponerad över den typ av bolag vi är. När coronaviruset började spridas lade vi snabbt en offensiv plan för hur vi skulle kraftsamla, där kompetenssatsningar bland våra medarbetare var en viktig del. Att se dem ta chansen och förtjäna ett certifikat som vi inte bara är ensamma om i Sverige utan som även står sig tungt globalt visar vilken kapacitet och kraft det finns i vårt bolag, säger Carl-Johan Hultenheim, vd Atea Sverige.

Certifieringen visar på teknisk kompetens såväl som förmåga att applicera den utefter kundens behov. Totalt sett har gänget på Atea arbetat i sex månaders tid med certifieringen, som knyts ihop med en tre dagar lång audit. Som bevis har man nu en kvalitetsstämpel för kunder som söker en strategisk och trygg leverantör inom nätverkslösningar och nätverkssäkerhet - ett behov som inte minst visat sig aktuellt efter vårens pandemi.

- Nätverkssäkerhet har alltid varit viktigt men extra mycket nu under Coronapandemin. När kontoren flyttas till hemmet och arbetssätten hastigt förändras ökar också attackerna utifrån. Det budskap vi ger till våra kunder är att rusta sig bättre inför nästa gång redan nu. Det är inte bara verksamheter som lär sig av den här typen av händelser, utan även de som utnyttjar nätverkssårbarheter har höjt sin kunskapsnivå. Då gäller det att ligga steget före, säger Carl-Johan Hultenheim.

Ciscos certifiering innehas för tillfället av 16 bolag som ingår i EMEAR-regionen, vilken omfattar Mellanöstern, Europa, Afrika och Ryssland. Atea blir först ut, och än så länge ensamma, i Sverige med att inneha titeln.