Hoppa till huvudinnehåll
Tillbaka till Uppsala

Atea och UIF startar miniorlandslag i Uppsala

Atea och Upsala IF Friidrott (UIF) startar Miniorlandslag i Uppsala – ett nytt initiativ att prova på friidrott för barn och unga i områden där friidrotten inte ännu är utbredd. Avtalet sträcker sig över ett år och startar nu i september. 

Miniorlandslaget, som lanserades tidigare i år, är ett landsomfattande initiativ mellan Svensk Friidrott och Atea som också är officiell sponsor till Svenska Friidrottsförbundet. Atea i Uppsala är initiativtagare och samarbetspartner till Upsala IF Friidrott. Klubben leder i sin tur de lokala aktiviteterna som kommer äga rum på IFU Arena i Gränby. 

– På Atea har vi länge sponsrat och varit en stark kraft inom svensk friidrott. Nu vill vi utnyttja kraften i vår lokala närvaro och komma ännu närmare barn och unga i Uppsala som inte fått möjlighet att prova på friidrott. Det är otroligt kul att UIF ser positivt på samarbetet och tillsammans med klubben kan vi ge fler barn och unga en chans att prova friidrott, säger Gunnar Högberg, Platschef på Atea i Uppsala. 

Satsningen innebär att UIF tillsammans med Atea startar upp ett miniorlandslag som tränar ihop i mer än tio veckor under hösten och våren. Både träning och medlemskap är kostnadsfritt för de som vill delta, med hjälp av stödet från Atea. 

– Hos oss i UIF Friidrott är Miniorlandslaget ett mycket spännande och uppskattat projekt. Att ge denna möjlighet till en grupp ungdomar som annars kanske inte hade fått chansen att prova på friidrott känns såklart bra. Vi kommer att göra vårt yttersta för att detta ska bli riktigt bra för ungdomarna, både idrottsligt och socialt, Henrik Wennberg, Sportchef på UIF Friidrott. 

För mer information, vänligen kontakta:

Gunnar Högberg 
Platschef, Atea i Uppsala 
+46 18 65 38 05 
gunnar.hogberg@atea.se 

Tillbaka till Uppsala