Atea i Umeå

Atea har samlat it-branschens största hjärtan och snabbaste hjärnor. Atea i Umeå består av en härlig mix av olika typer av individer med olika kompetenser. Gemensamt för oss alla är att vi verkligen brinner för det vi gör, älskar att få ta ansvar och arbeta tillsammans som ett lag.

Läs mer om Atea | Våra tjänster och lösningar | Hållbar it

Adressuppgifter

Gräddvägen 7
906 20 Umeå

Kontakta oss

Jörgen Winqvist
Platschef
jorgen.winqvist@atea.se
Fredrik Thorén
Lösningsarkitekt inom datacenter
fredrik.thoren@atea.se
Mattias Lilliesköld
Lösningsarkitekt Nätverk- och kommunikation
mattias.lillieskold@atea.se
Elin Högdahl
Konsult inom produktivitetsområdet
elin.hogdahl@atea.se
Roland Henriksson
Försäljningschef
roland.henriksson@atea.se

I vårt team sätter vi dig och din utveckling i fokus. Det spelar en avgörande roll när vi bygger Sverige med it. Tillsammans med dig vill vi fortsätta skapa fler vinnande team.

Att du vill mer är det viktigaste för oss och därför ansöker du utan cv.

 

Johan Rosén

Johan Rosén

Ålder: 49 år

Roll på Atea: It-arkitekt

År på Atea: 8 år

Kopplar av med: Träning

Digital pryl jag inte klarar mig utan: Iphone

Atea med tre ord: Verksamhetsnytta, Produktförsörjare och digitalisering

Vad gör en it-arkitekt på Atea?

En it-arkitekt jobbar med strategiska frågor åt kunderna, för att skapa maximal verksamhetsnytta med de it-stöd som verksamheten har till sin förfogande.  

Atea bygger Sverige med it. Hur skulle du säga att du bidrar till detta i ditt jobb?

Genom att utmana kunderna om de strategiska i den förändring som pågår för att verkligen skapa verksamhetsnytta med de aktiviteter som it-avdelningarna jobbar med.

Nämn tre roliga saker med ditt jobb.

- Att skapa verklig utveckling.
- Jobbar nära människor i deras utmaningar om att förbättras och utveckla verksamheten.
- Att våga utmana om vad man jobbar med är det rätta!

Vilka utvecklingsmöjligheter ser du på Atea?

Mycket stora, att utvecklas med kunderna i deras utvecklingsresa samt Atea egna utveckling.

Till toppen av sidan

 

Håvard Melsom

Håvard Melsom

Ålder: 32

Roll på Atea: Systemkonsult Säkerhet

År på Atea: 1

Kopplar av med: Träning och musik

Digital pryl jag inte klarar mig utan: Musikanläggning

Atea med tre ord: Fokus på utveckling

Vad gör en Systemkonsult på Atea? 

Jag arbetar med att säkra upp infrastruktur och kommunikation som våra kunder är beroende av. Detta kan till exempel vara att implementera rollbaserad åtkomst i nätet, konfigurera VPN-lösningar för mobila användare, eller säkring av kundernas infrastruktur på annat sätt. Vi genomför också sårbarhetsanalyser av kunders miljö, och säkerhetstestar på webbapplikationer och infrastruktur.

Atea bygger Sverige med it. Hur skulle du säga att du bidrar till detta i ditt jobb? 

Vi är allt mer beroende av it-infrastruktur i Sverige och detta innebär att båda driftsäkerhet och informationssäkerhet blir en viktig del av mitt jobb. Jag ser till att företag och organisationer etablerar säker infrastruktur som är skyddat mot intrång och produktionsstörande avbrott, samtidigt som vi etablerar tjänster man förväntar sig från en moderna infrastruktur.

Nämn tre roliga saker med ditt jobb.

- Kompetensutveckla mig och arbeta med senaste tekniken.
- Arbeta i projektteam och ta fram ta fram uppskattade lösningar som kunden ser mervärde av.
- Använda min kunskap för problemlösning. Speciellt roligt är det när jag kan sätta in mig i kundens utmaningar och nyttja min erfarenhet för att lösa problemet.

Vilka utvecklingsmöjligheter ser du på Atea?

På Atea har vi en kultur på att utmana båda oss själva och våra kunder, och där ligger möjligheterna för att utveckla sig inbakat. Med Ateas breda portfölj och etablissemang har man verkligen möjlighet att utveckla sig på något man brinner för.

Till toppen av sidan

 

Elin Högdahl

Elin Högdahl

Ålder: 26 år

Roll på Atea: Produktivitetskonsult

År på Atea: 1 år

Kopplar av med: En promenad i solen, men med tanke på Sveriges väder så får jag oftast nöja mig med en promenad även i andra väder.

Digital pryl jag inte klarar mig utan: Min Iphone – direkt ingång till musik, prata strunt eller hitta ett middagsrecept

Atea med tre ord: Gemenskap, nytänkande, engagemang.

Vad gör en Produktivitetskonsult på atea?

Som produktivitetskonsult jobbar jag med förändringsledning och användarmottagande. Mitt fokus ligger på verksamheten, att få människor att se nyttan och värdet med it för att det ska kunna underlätta för dem i deras vardag. Mina metoder är främst utbildning, workshops, inspirationsföreläsningar och projektledning.

Atea bygger Sverige med it. Hur skulle du säga att du bidrar till detta i ditt jobb?

It är så mycket mer än det rent tekniska, det slutar inte vid en implementation. I många fall ger it först ett värde när det används och används på rätt sätt, och det är där jag kommer in. 

Nämn tre roliga saker med ditt jobb.

- Jag får bidra till att människor som är negativt inställda till it blir motiverade och ser nyttan med it, det är fantastiskt inspirerande!
- Arbetet är varierande, ingen dag är den andra lik och det blir aldrig enformigt.
- Jag får lära mig otroligt mycket av att ta del av så många olika verksamheter och träffa så många olika människor.

Vilka utvecklingsmöjligheter ser du på Atea? 

Jag upplever att det generellt finns en framåtanda inom Atea, att vi vill mer. Det gör att idéer och egna initiativ värdesätts och att det på så sätt finns goda utvecklingsmöjligheter.

Till toppen av sidan

 

Jenny Sandberg

Jenny Sandberg

Roll på Atea: It-arkitekt

Vem är Jenny Sandberg?

Jag är en social, positiv och glad person som gillar när det händer mycket och gärna att det händer tillsammans med andra människor. Jag har en fäbless för både ny kunskap och förändring och ser alltid en väg fram. Att försöka hänga i kapp med barnens utveckling kring ny teknik och kunskap ser jag som en spännande utmaning där man ständigt utmanas. Min familj som består av man och två barn som är tio och sju. Vi bor på en ö utanför Örnsköldsvik i ett hus vi ritat och byggt själva där vi trivs fantastiskt bra.

Vad brinner du för inom din yrkesroll?

Det kan låta trivialt men mitt motto har alltid varit att göra det jag tycker är roligt för det som är roligt vill man göra ofta och det man gör ofta blir man bra på. Det roligaste jag vet är att jobba med utveckling, framsteg och ta dem tillsammans med andra. Att skapa en förflyttning där man når en högre effektivitet eller produktivitet eller man helt enkelt gör någonting bättre jämfört med tidigare. När det nya sitter och man ser effekten av det då är jag nöjd.

Vad fick dig att välja Atea som din nästa arbetsgivare?

De senaste sex-sju åren har jag jobbat på kundsidan vilket har varit väldigt intressanta och roliga år. Allt mer har jag saknat konsultyrket och att jobba i fler leveranser mot flera organisationer. Ateas sätt att jobba mot kunder och ta sig an hållbarhetsfrågor, företagets värderingar och det lokala kontoret som lever värderingarna på ett fint sätt var det avgörande i mitt beslut att börja just här. Det känns lite som hemma redan innan jag börjat.

Vad kopplar du av med på fritiden?

Min avkoppling är när jag driver upp pulsen genom löpning och allra helst när jag får komma ut i naturen och ta in alla intryck där. Jag är sällan så avkopplad som efter ett löppass i skogen eller träningspass på gymmet. När jag inte tränar spenderar jag tid med barnen där det inte är ovanligt att vi någon gång i veckan kör en brädspelskväll som balans till det digitala livet eller hänger runt hockeyplanen när de själva tränar.

En digital pryl du inte klarar dig utan?

Min mobil, vårt hem är fyllt med digitala prylar och wearables men utan mobilen blir det mesta i mitt liv med ens lite jobbigare att lösa.

Till toppen av sidan

 

Morgan Andersson

Morgan Andersson

Ålder: 41

Roll på Atea: Systemkonsult

År på Atea: 5

Kopplar av med: Soffhäng med familjen, Ljudböcker, jakt och friluftsliv.

Digital pryl jag inte klarar mig utan: Mobiltelefonen

Atea med tre ord: Spännande, Stabilt och Lättsamt

Vad gör en konsult på Atea? 

Jag jobbar i DC/Kom grupperingen och jobbar främst med kommunikation i alla dess former hos ett antal av våra lite större kunder. En typisk arbetsvecka brukar innehålla allt från daglig drift av kunders nätverksmiljö, mer eller mindre avancerad felsökning och förbättringsåtgärder till det som jag brinner mest för, vilket är att tillsammans med kund, kollegor ta fram den bästa lösningen på ett problem med tanke på tex funktion, skalbarhet och ekonomi.

Atea bygger Sverige med it. Hur skulle du säga att du bidrar till detta i ditt jobb?  

Tror att det är genom att alltid försöka se helheten och tänka ett litet steg längre fram.

Nämn tre roliga saker med ditt jobb.

- Det är aldrig tråkigt - det händer ofta positiva saker och roliga tillställningar.
- Det är ofta spännande och utmanande.
- Det är flexibelt och fritt.  

Vilka utvecklingsmöjligheter ser du på Atea?

Jag skulle säga att det är väldigt mycket upp till mig själv att styra min utveckling. Jag tycker att det finns goda utvecklingsmöjligheter så länge man är inom ramen för de mål och riktlinjer som gäller för kontoret. Det kommer ny teknik och lösningar i hög takt i denna värld så det finns alltid något nytt att lära sig.

Till toppen av sidan

 

Johan Pettersson 

Johan Pettersson

Ålder: 30

Roll på Atea: Affärsutvecklare & Projektledare

År på Atea: 7

Kopplar av med: träning i alla dess former

Digital pryl jag inte klarar mig utan: Telefonen

Atea med tre ord: Möjligheter, Lagkänsla & Variation

Vad gör en Affärsutvecklare på Atea?

Jag jobbar som lokal affärsutvecklare inom området Internet of Things och Business Intelligence. I den rollen ingår att hålla koll på hur marknaden ser ut, vilken kompetens vi har, vad vi behöver framöver och skapa det lokala erbjudandet inom området. Mycket av tiden spenderas i möten med kunder, leverantörer och internt.

Atea bygger Sverige med it. Hur skulle du säga att du bidrar till detta i ditt jobb?

Som affärsutvecklare arbetar jag för att hjälpa våra kunder att hitta smarta lösningar inom IoT för att underlätta för slutanvändarna och förhoppningsvis frigöra både tid och pengar till annat. Som Projektledare bidrar jag bland annat till att bygga Sverige med it genom ett projekt där vi byter ca 6 000 datorer på sjukhus och vårdcentraler så att de kan fokusera på sin kärnverksamhet.

Nämn tre roliga saker med ditt jobb.

- Att få möjligheten att driva ett nytt område och allt vad det innebär.
- Att ha friheten att styra min egen vardag.
- Att få träffa en massa spännande kunder i olika branscher.

Vilka utvecklingsmöjligheter ser du på Atea?

På Atea finns det stora utvecklingsmöjligheter, under mina 7 år på Atea har jag jobbat som Teknikkonsult, Teamledare, SDM, Projektledare och Affärsutvecklare. Så bara för att du går in med en viss inriktning eller i en viss roll på Atea så betyder inte det att du är låst till den i all framtid.

Till toppen av sidan

x


Källa: Uminova Innovation

 

Att få anlita sommarentreprenörer ger vinst åt alla, menar Atea som för andra året i rad är med i Uminova Innovations satsning.

I somras provade studenterna Charlie Lundberg och Jonas Sjödin något annorlunda – att inom Uminova Innovations satsning på sommarentreprenörer starta företag och arbeta som konsulter hos ett bolag som har behov av ny kompetens.

Atea.se upplevs bättre om du uppdaterar din webbläsare. Här hittar du en ny version av internet explorer