Lär känna Marie-Louise Adamsson

Vi välkomnar Marie-Louise, även kallad Milo, som började hos Atea Syd den 6 maj som ny Affärsområdeschef för Information Management tidigare Strategi.

Marie-Louise Adamsson
Marie-Louise Adamsson

Ålder: - mindre ung brukar vara mitt svar – 54år
Familj:
Gift med Egil, har 4 st bonus barnbarn
Bor:
Viken, Höganäs
Dold talang:
Kanske inte en talang – en stolt Same dock utan renar, jägarexamen

Berätta kort om ditt nya uppdrag hos Atea!

Att ta över stafettpinnen från Nisse Wollmer är hedervärt. Mitt uppdrag är att leda och utveckla Affärsområdet Information Management till att ytterligare bidra till och utveckla kundens hela upplevelse kring att hantera sin digitala resa.

Vilka möjligheter och utmaningar ser du framför dig?

Möjligheten att visa hela Ateas kunskap, det vill säga hela vår bredd inom it och digitala områden som inte har varit så synligt tidigare. Utmaningen är delvis vår eget arbete och hur vi gör resan tillsammans, men också våra kunders olika nivåer, det vill säga hur redo kunden är för den digitala transformationen och vilka planer kunden har.

Vilka erfarenheter har du med dig i bagaget sedan tidigare roller?

Jag har 30+ år inom it i olika konstellationer som; Systemerare (yes a oldie..), Project Manager, Business analyst, Key Account, It-Manager/Director, Transformation Leader och arbetat både inom offentlig sektor, lager/logistik, detaljhandel och produktion. Några av företagen jag har i bagaget är TietoEntor, Gambro (numera Baxter), Saba Frukt&Grönt Dole och IKEA IT.

Vad får dig att trivas på en arbetsplats?

Högt i tak med allt vad det kan innebära, men viktigt för mig är att vi arbetar tillsammans som ett team, har en öppenhet, tar och ger ansvar, skapar tydlighet och glädje.

När du inte jobbar vad gör du då?

Gräver i min trädgård, att ha en trädgård med lerjord innebär – gräva 😊, självklart också umgås med mina nära och kära. Gärna en hockey match med mitt lag: Skellefteå AIK