Möt Magnus, Lösningsspecialist Hybrid Platforms

Magnus Eriksson, Lösningsspecialist Hybrid Platforms

Magnus Eriksson 600 x 600

Namn: Magnus Eriksson

Befattning: Lösningsspecialist Hybrid Platforms

Ålder: 49

Jobbat på Atea sedan: December 2003

Atea med tre ord: Arbetskollegor, teamwork och värderingar

Brinner för på fritiden: Sport och aktiviteter med familjen. Har spelat fotboll på elitnivå, men numera blir det mest padel och golf

 

Vad innebär din roll som Lösningsspecialist?
På Atea jobbar vi i kundteam tillsammans med kundansvarig, som bär ut hela vårt erbjudande. Jag tillhör Hybrid Platforms och som lösningsspecialist skräddarsyr jag nätverkslösningar i samarbete med våra erfarna lösningsarkitekter. Med kunden i fokus driver vi ett strukturerat arbete för att nå våra uppsatta mål. Lösningarna bygger på kundernas krav och behov och det är viktigt att kunna påvisa affärsnyttan. Att vara en lagspelare är ett måste och vi jobbar nästan uteslutande i team mot kunden.

Hur ser samarbetet ut inom ditt team?
I nya projekt finns det en tät dialog med vår konsultchef om att hitta rätt kompetens och resurser.
Som lösningsspecialist jobbar jag nära våra lösningsarkitekter och konsulter. Men eftersom Hybrid Platforms är ett väldigt brett område är samarbetet tätt även med lösningspecialisterna inom Datacenter. Du är sällan ensam i dina beslut utan vi skapar bästa laget för varje kund och projekt.

Vilka tidigare erfarenheter har lett dig till din nuvarande roll?
Jag kom in i företaget när Ementor köptes upp av ATEA. Då jobbade jag som Account Manager och hade fokus på nätverksområdet. När Atea bestämde sig för att starta upp ett team med fokus på Nätverk och Datacenter, blev det naturligt för mig att söka mig dit.

Vad tycker du gör Atea unikt som företag?
Atea har en fantastisk företagskultur med en härlig mix av människor. Man sätter oss anställda i fokus och de värderingar som skapats är inte bara något man pratar om, utan något man verkligen lever upp till . Alla har olika åtaganden och befattningar, men vi hjälps åt och har en positiv syn på det vi gör. Jag har varit med länge och sett den fantastiska resan som detta bolag har gjort.

Vad har fått dig att stanna på Atea så många år?
Vår bransch är föränderlig och det händer mycket. Atea är inget företag som stannar upp, utan här tittar vi ständigt på hur vi kan utvecklas och göra saker ännu bättre. Det får mig att trivas väldigt bra. Gräset är inte heller grönare på andra sidan. Det märker vi ofta på tidigare kollegor, som provar sina vingar, men väljer att komma tillbaka.