Möt Alex, Lösningsspecialist Hybrid Platforms

Alex Svahn, Lösningsspecialist Hybrid Platforms

Alex Svahn 600x600

Namn: Alex Svahn

Befattning: Lösningsspecialist Hybrid Platforms

Ålder: 43

Jobbat på Atea sedan: 2017

Atea med tre ord: Stabilitet, landslag och kompetens

Brinner för på fritiden: Naturfotografering och familjen

 

Vad innebär din roll som lösningsspecialist?
Min tjänst består av två roller. Som lösningsspecialist inom datacenter är jag ofta ute och träffar våra kunder för att diskutera deras datacenter och servers. Samtidigt är jag cloud accelerator, vilket innebär att jag hjälper kunderna att se den potentiella nyttan med molnlösningar. Så jag har egentligen ett ben i varje läger. Men framför allt är jag rådgivare och hjälper våra kunder att hitta den lösning som passar dem bäst oavsett placering. Min roll handlar också mycket om att ha en god och långsiktig relation med våra partners.

Hur ser samarbetet ut inom ditt team?
Inom Hybrid Platforms ingår flera olika områden - säkerhet, nätverk, cloud och datacenter – och då det i många fall är svårt att bara se till ett av de områdena utan de andra så jobbar vi tillsammans för att skapa bästa förutsättningar och lösningar. Vi samarbetar givetvis också med konsultteamen, som har en otrolig spetskompetens inom sina områden, och med flera andra grupperingar utanför Hybrid Platforms, såsom kundansvariga och övriga avdelningar både lokalt och nationellt.

Vilka tidigare erfarenheter har lett dig till din nuvarande roll?
Jag har en lång bakgrund inom outsourcingvärlden, 15 år inom IT som tjänst, både innan och på Atea. Detta har hjälpt mig att förstå att en lösning inte bara ska designas och säljas, utan även ska förvaltas i flera år efteråt, antingen av kunden eller Atea. Har man med det i åtanke under designfasen, så blir lösningarna intressantare för kunderna ur ett långsiktigt perspektiv. Tack vare mitt intresse för både hårdvara och cloud så känns min roll passande, då jag får prata onpremise kontra cloud, med fördelarna och nackdelarna inom respektive.

Vad tycker du gör Atea unikt som företag?
Atea är som ett smörgåsbord inom it – här finns allt! Det är just bredden som gör att vardagen aldrig blir tråkig. Vägarna och möjligheterna är oändliga och Atea ett stabilt och tryggt företag. Något som både jag och våra kunder uppskattar mycket är vår lokala och regionala närvaro. Vi har alltid en fysisk närhet till kunden, vilket är en stor fördel.

Var ser du dig själv om fem år?
Jag kommer absolut att vara kvar på Atea, region syd är som vi säger TP2B (the place to be)! Jag kommer att följa med dit branschen är på väg och vill fortsätta att bidra där min kompetens och erfarenhet behövs. Antagligen har jag samma eller liknande roll, eftersom det tar tid att bygga upp långsiktiga relationer med kunder och partners.