Möt Anna Trägårdh

Anna Trägårdh

Anna Trägårdh

Ålder: 41
Roll på Atea: Projektledare
År på Atea: 0,5
Kopplar av med: Träning, både hjärna och kropp
Digital pryl jag inte klarar mig utan: Mobilen
Berätta något om dig som du är stolt över? Mamma till fyra fina pojkar
Atea med tre ord: Lagkänsla, kundfokus och innovativt
Berätta något om dig som inte alla vet? Driver bilfirma med sambon på fritiden, alltid varit bilintresserad och gillar hästarna under huven 😊

Vad gör en Projektledare?

Som projektledare leder du alla aktiviteter och funktioner inom ett projekt. I rollen ingår det att säkerställa de olika delarna i projektet, rapportera till styrgrupp och se till att saker och ting fångas upp och inte faller mellan stolarna. För att lyckas med detta jobbar vi med en projektgrupp som oftast består av specialister inom sina respektive områden, både kunder och kollegor. En projektledare har ett ansvar att se till så att projektet uppnår gemensamma satta mål avseende tid, kvalitet och ekonomi med hjälp av bland annat aktivitetsplaner med milstolpar, riskanalyser, och budgetuppföljning. Alla medlemmar i projektet, likväl projektägare, leveransansvarig och beställare jobbar i en gemensam plattform, för att kunna vara effektiva, fokusera på kvalitet samt ta lärdom av varandra. En annan viktig del är också att engagera och motivera medlemmarna i projektgruppen så att de utför ett bra arbete och levererar rätt sak i rätt tid, till rätt kvalité.

Atea bygger Sverige med it. Hur skulle du säga att du bidrar till detta i ditt jobb?

Vi har ett heltäckande utbud av produkter och tjänster på Atea för att bygga Sverige med it, för min del som projektledare ser jag det som en del av en lagleverans. När vi tillsammans säkerställer kundens förväntan och har en projektledning med i leveransen, visar vi att vi höjer kvaliteten och fortsätter utvecklas med vårt mål.

Nämn tre roliga saker med ditt jobb?

Variationen på olika leveranser vilket gör att jag ständigt utvecklas. Kamratskap, ett fantastiskt mottagande från första dagen och det finns alltid någon som har tid att lyssna och stötta vid funderingar. Det är så tydligt att vi gör detta tillsammans. Coachning och beröm, jag tycker verkligen om att berömma mina kollegor och kunder under arbetets gång. Vi behöver alla positiv feedback och som projektledare har du verkligen möjlighet att uppmärksamma allas arbete och ge beröm.

Vilka utvecklingsmöjligheter ser du på Atea?

Just nu som nyanställd känner jag att jag är på helt rätt plats, får jobba med det jag älskar och utvecklas personligen! Skulle jag vilja förändra min roll, så finns det alla möjligheter. Vi är ett stort bolag och många olika grenar, det är bara du själv som sätter begränsningarna.