Hoppa till huvudinnehåll
Pressmeddelande 2020-10-21

Linus Wallin ny vd för Atea Sverige

Atea har utsett Linus Wallin till ny vd för Atea Sverige. Linus Wallin tillträder vid årsskiftet och efterträder då Carl-Johan Hultenheim, som efter nio år blir chief operating officer för Atea-koncernen.
Linus Wallin

– Linus Wallin har länge varit en stark ledare inom Atea Sverige och jag är mycket glad över att han tar över som vd. Linus känner företaget utan och innan och kommer nu att kunna bidra ännu mer till Atea Sveriges utveckling, säger Ateas koncernchef Steinar Sønsteby. 

Linus Wallin har arbetat inom Atea sedan 2010, och har innehaft flera chefsroller inom säljorganisationen. Sedan 2018 är han chef för Region Stockholm, Atea Sveriges största affärsregion med en årlig omsättning runt 6 miljarder kronor.

– Att ställa om verksamheten i företag och offentlig sektor till nya digitala arbetssätt är viktigare än någonsin för att Sverige ska fortsätta vara framgångsrikt. Jag ser fram emot att fortsätta utveckla Atea Sverige för att hjälpa våra kunder med deras digitala omställning, säger Linus Wallin. 

Atea Sverige är den största affärsenheten inom koncernen, med en omsättning på 15 miljarder kronor årligen och omkring 2 500 anställda. Verksamheten har vuxit stadigt och är i dag drivande inom informationsteknologi i Sverige.

– Jag är stolt över resan som vi har gjort på Atea och känner starkt för den varma kultur vi har skapat i företaget. Nu får jag bidra i en ny roll och leda medarbetare som både kan stötta och utmana våra kunder när deras behov förändras, säger Linus Wallin. 

Linus Wallin tillträder som ny vd den 1 januari 2021 då Carl-Johan Hultenheim blir chief operating officer (COO) för Atea-koncernen.

För mer information, kontakta gärna:

Steinar Sønsteby
Steinar Sønsteby Koncernchef Atea ASA