Hoppa till huvudinnehåll
Nyhet2022-11-08

Från ord till handling: Atea skriver under klimatinitiativ på COP27

Atea skriver under initiativet Action Declaration on Climate Policy Engagement och krokar därmed arm med andra globala företagsledare inom klimatfrågan och kräver på FN:s klimattoppmöte COP27 klimatpolitik i linje med Parisavtalets mål samt uppmuntrar andra att transparent rapportera om sina klimatåtaganden.
Atea skriver under klimatinitiativ under COP27

År 2015 antogs Parisavtalet på FN:s klimatkonferens och världens ledare enades om nya ambitiösa mål i kampen mot klimatförändringar. Nu sju år senare är det tydligt att många av de klimatåtgärder som genomförts inte varit tillräckliga.

Tidigare utsågs Atea till världens mest hållbara bolag inom it-tjänster enligt indexmätningen Global 100 som publicerades av det kanadensiska medie- och forskningsföretaget Corporate Knights. Atea fortsätter vara högst drivande i frågan och skriver nu under initiativet Action Declaration on Climate Policy Engagement tillsammans med över 50 globala företag som sammanlagt har en omsättning på nära 900 miljarder dollar, dvs nästan en procent av hela världens ihopräknade BNP.

Med initiativet vill Corporate Knights och de stöttande företagen visa sitt åtagande att fullfölja åtgärder för att bekämpa klimatkrisen. 

– Atea har länge arbetat i linje med Parisavtalet och vi har ambitiösa klimatmål (Science Based Targets) både för vår egen verksamhet men även för att bidra till att minska våra kunders klimatutsläpp. Till år 2030 ska vi bidra till minskade klimatutsläpp hos våra kunder som motsvarar hundra gånger vårt eget klimatavtryck och i vår egen verksamhet ska vi halvera våra klimatutsläpp, säger Chiara Selvetti, Director Sustainable Business, på Ateakoncernen och fortsätter:

– Vi vill genom initiativet uppmuntra politiker att lagstifta i linje med Parisavtalet och andra företag och organisationer att sätta ambitiösa klimatmål samt att rapportera om framstegen transparent. Med dagens politik och uppsatta mål från både offentlig och privat sektor når vi inte ännu 1,5-gradersmålet, som enligt forskning är avgörande för vår framtid på planeten. Dessutom är det ännu en lång väg från ord till handling.

Chiara Selvetti
Chiara Selvetti Hållbarhetschef